Dúhový graf odhaľuje cenu Bitcoinu pre rok 2025

  • Bitcoin podľa dúhového grafu môže v roku 2025 vytvoriť vrchol cyklu.
  • Odhadovaný interval vrcholu je v rozpätí od 145 000 do 187 000 dolárov.
  • Podobné grafy ako dúhový slúžia len ako podporný nástroj.
Analýzy Dúhový graf a Bitcoin
Dúhový graf a Bitcoin. Zdroj: shutterstock.com/MelnikovSergei
BitmarketsBitmarkets

Dúhový graf je jeden z najpopulárnejších cenových grafov a analytici sa snažia na ňom predpovedať cenové pohyby Bitcoinu pre nasledujúce roky. Základom predpovede sú rôzne farebné intervaly, ktoré reprezentujú sentiment investorov a určité cenové rozpätie, uvádza  Finbold.

V akej fáze sa nachádza Bitcoin?

Celková škála dúhového grafu definuje oblasť od bubliny po zlyhanie Bitcoinu. Taktiež sa často používa na určenie maxím a miním cyklov. Nedávne pohyby Bitcoinu znamenali, že sa graf ustálil medzi pásmami, ktoré sú označované ako „stále lacný” a „akumulácia.” Z tohto hľadiska by teda stále mal byť pomerne veľký priestor na pokračovanie rastúceho trendu.

Predtým, ako sa pozrieme na predpoveď pre rok 2025, je potrebné zdôrazniť, že bitcoinové cykly sú stále menej volatilné a zaznamenávajú menšie výkyvy. Asi najlepšie je to vidieť na vrcholoch cyklov. Môžeme pozorovať, že posledný cyklus sa cene ani nepodarilo dostať do posledného červeného pásma, takže graf slúži len orientačne.

Používate pri analýze Bitcoinu podobné grafy ako dúhový?

Loading ... Loading ...

Predpoveď pre rok 2025

Na grafe nižšie vidíte cenovú predpoveď na január 2025, podľa údajov BlockchainCenter. Môžeme pozorovať, že do konca roka sa Bitcoin zrejme až tak nezhodnotí, ak ostane v rovnakej fáze sentimentu. Na druhej strane, ak predpokladáme vrchol cyklu v tomto období, cena by sa mohla vyšplhať až na 145 000 až 187 000 dolárov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Za vrchol cyklu sme zvolili tretie farebné pásmo z vrchu (oranžová). Dôvodom je klesajúca volatilita Bitcoinu a stále menšie percentuálne zhodnotenie každý cyklus. Je pravdepodobné, že cena sa v tomto cykle nedostane ani do druhého farebného pásma zhora, ktoré definuje pre január 2025 interval 187 000 až 245 000 dolárov.

Dúhový bitcoinový graf

Dúhový bitcoinový graf. Zdroj: BlockchainCenter

Pamätajte, že grafy ako tento slúžia len na podporu strategického rozhodovania. Sú vyslovene založené na historických pohyboch Bitcoinu a nikto v skutočnosti nevie, kde bude trhové maximum. Navyše, historické pohyby ceny nezaručujú rovnaké správanie aj v budúcnosti.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: FinboldTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.