Ikonický gigant Avon vyhlásil bankrot. Mal predávať výrobky spôsobujúce rakovinu

  • Na slovenský trh spoločnosť Avon vstúpila v roku 1991.
  • Aj napriek tomu, že Avon má problémy, v Európe sa výrobky budú predávať aj naďalej.
Novinky Ikonický gigant Avon vyhlásil bankrot
Ikonický gigant Avon vyhlásil bankrot. Zdroj: Shutterstock.com/Adao, NaMong Productions92
BitmarketsBitmarkets

Výrobky tejto spoločnosti nájdete v slovenských domácnostiach aj dnes. Nepoužívajú ich iba ženy, ale aj muži a deti. Reč je o výrobkoch spoločnosti Avon, ktorá dlhé roky patrila medzi jedného z najväčších hráčov v kozmetickom odvetví.

To sa však zmenilo. V súčasnosti vlastník značky vyhlásil bankrot, čo je dôsledkom toho, že má na krku stovky žalôb, uvádza portál Guardian.

Azbest vo výrobkoch

Konkrétne je týchto žalôb takmer štyristo. Podľa ľudí, ktorí ikonický Avon žalujú, spoločnosť pracuje s púdrom, ktorý má obsahovať azbest. Ide o rakovinotvornú látku. Tieto žaloby tak vytvárajú záväzky, ktoré sú vysoké až jednu miliardu dolárov. Práve bankrot má firme s týmto obrovským problémom pomôcť.

Spoločnosť tieto obvinenia, samozrejme, odmieta. Uvádza, že pracuje len so surovinami, ktoré pravidelne prejdú testom na karcinogénne látky. V súčasnosti však spoločnosť vyrovnala záväzky vo výške 225 miliónov eur.

Čo dôjde k vyrovnaniu ostatných žalôb ostáva otázne. Firma totiž nedisponuje dostatočnou likviditou na ich urovnanie. Dlhy spoločnosti v súčasnosti dosahujú až 1,3 miliardy dolárov. Kvôli azbestu musí spoločnosť vyplatiť 78 miliónov dolárov.

Aj napriek tomu si zákazníci z Európy výrobky spoločnosti Avon môžu zakúpiť aj naďalej.

Na slovenský trh spoločnosť Avon vstúpila v roku 1991. Od tej doby sa tu vybudovala hustá sieť obchodných zástupcov. Ako stojí na webe spoločnosti, na Slovensku je týchto zástupcov viac ako 35-tisíc. Ide o legendárne Avon Ladies a Avon Gentlemanov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Čím je azbest škodlivý?

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: GuardianTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.