Slovenská automobilka vie, ako si udržať zamestnancov. Rozdáva 600 eur

  • Zamestnanci Volkswagen Slovakia sa môžu tešiť.
  • Okrem príspevku ich čaká niečo ďalšie.
  • Firma oceňuje lojalitu.
Ekonomika Volkswagen rozdáva príspevok pre zamestnancov
Volkswagen rozdáva príspevok pre zamestnancov. Zdroj: shutterstock.com/Gorodenkoff
BitmarketsBitmarkets

Volkswagen Slovakia sa rozhodol zvýšiť mzdy a odmeny pre zamestnancov svojich bratislavských a martinských závodov. Okrem toho zamestnanci dostanú jednorazovú odmenu vo výške 600 eur, píše TASR.

Tieto zmeny vyplývajú z novej kolektívnej zmluvy, ktorá bude platná až do roku 2027. O novinkách informovala v piatok hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Chcú si udržať zamestnancov

V dôsledku zmenených rámcových podmienok je súčasná situácia v našom závode, ako aj v celom koncerne veľmi zložitá a do budúcnosti neistá. Zabezpečenie garancie zamestnanosti a stabilita pracovných miest aj na nasledujúce roky boli pre nás kľúčové,” uviedla predsedníčka Moderných odborov Volkswagen Jolana Julkeová.

600 eur do vrecka

Zamestnanci dostanú v septembri tohto roka jednorazovú odmenu vo výške 600 eur. Hovorkyňa tiež uviedla, že nová kolektívna zmluva zahŕňa každoročné zvyšovanie tabuľkových tarifných tried – o 80 eur od budúceho roka a o štyri percentá v roku 2026 a 2027.

Na základe dlhej diskusie bol zvýšený podiel zamestnancov s nárokom na mimoriadnu tarifnú triedu v rámci tímu. V upravenom znení bola zachovaná aj inflačná doložka,” dodala hovorkyňa, pričom odmeňovanie lojality zamestnancov bolo tiež jednou z tém kolektívneho vyjednávania.

Ďalšie zvyšovanie

Zvýšené boli odmeny pri okrúhlych pracovných jubileách, ktoré sa pohybujú od 400 eur do 3 200 eur v závislosti od počtu odpracovaných rokov. Zlepšili sa aj dovolenkové odmeny pre dlhoročných zamestnancov a príspevky pri náročných životných situáciách.

V kolektívnej zmluve bola opätovne dohodnutá garancia zamestnanosti a dohoda o konte pracovného času. Vytvorené boli nové zmenové modely pre prípad potreby. Súčasťou novej dohody je aj zvýšenie viacerých funkčných príplatkov, kompenzačného príspevku na dopravu či ubytovanie a dodatočné dni voľna pre dlhoročných zamestnancov.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: