Náklady na základnú školskú výbavu prvákov zdraželi. Rodičom pomôže príspevok

  • Odborníci odporúčajú aj vytvoriť rozpočet špecificky na školské potreby a držať sa ho.
  • Príspevok je podľa nich pre mnohé rodiny vítanou pomocou.
Ekonomika Náklady na základnú školskú výbavu zdraželi
Náklady na základnú školskú výbavu prváčika zdraželi. Zdroj: Unsplash/NCI
BitmarketsBitmarkets

Náklady na základnú školskú výbavu prváčika môžu dosiahnuť 260 eur. Orientačný nákup pomôcok sa tak oproti minulému roku zvýšil o desať percent. TASR o tom informovali zo spoločnosti Partners. Apelujú na rodičov prvákov, aby nezabudli využiť špeciálny príspevok a poukazujú aj na ďalšie odporúčania.

„Aby sa zmiernilo finančné zaťaženie, rodičia detí, ktoré nastupujú do prvého ročníka, majú nárok na jednorazový špeciálny príspevok. Tento príspevok vo výške 110 eur je vyplácaný v polovici októbra spolu s prídavkom na dieťa,” uviedli.

Vítaná pomoc

Tento príspevok je podľa nich pre mnohé rodiny vítanou pomocou, ktorá pomáha pokryť časť výdavkov spojených s nástupom do školy.

 

Rodičom v tejto súvislosti odporúčajú plánovať dopredu a začať nakupovať školské potreby v dostatočnom predstihu. Takto podľa nich môžu využiť zľavy a akcie. Taktiež nakupovať vo veľkom.

„Položky, ako sú zošity, ceruzky a umelecké potreby, sú často lacnejšie, keď sa nakupujú vo väčších množstvách a určite ich využijete počas celého roka alebo aj dlhšie,” doplnili.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Ako ďalej odporučili, rodičia by mali zvážiť nákup na bazároch, kde iní rodičia predávajú školský nábytok do detskej izby, ale aj zachovalé školské tašky, ktoré môžu byť podľa nich výrazne lacnejšie.

Odporúčajú aj vytvoriť rozpočet špecificky na školské potreby a držať sa ho. Poukázali na to, že je tak možné vyhnúť sa nákupom na poslednú chvíľu, ktoré sú podľa nich často drahšie.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY: