Popredný analytik predpovedá nové historické maximum Bitcoinu. Vraj sa k nemu už blížime

  • Bitcoin sa nedávno prudko prepadol.
  • Teraz sa usilovne šplhá nahor.
  • Šepká sa o historickom maxime.
Novinky Cena Bitcoinu môže dosiahnuť historické maximum
Cena Bitcoinu môže dosiahnuť historické maximum. Zdroj: shutterstock.com/Rido
BitmarketsBitmarkets

Na trhu s kryptomenami sa neustále špekuluje o tom, čo prinesie budúcnosť najznámejšej digitálnej meny – Bitcoinu. Tentokrát však jeden z popredných analytikov, vystupujúci pod menom Sensei, priniesol predpoveď, ktorá by mohla vzbudiť záujem medzi nadšencami kryptomien.

Rekord na obzore?

Sensei totiž očakáva, že Bitcoin môže v blízkej budúcnosti dosiahnuť hodnotu 72 000 dolárov, čo by znamenalo prekonanie doterajších rekordov.

Cena Bitcoinu môže vyskočiť

V posledných týždňoch sme boli svedkami výrazných pohybov na trhu s Bitcoinom. Cena tejto kryptomeny sa výrazne prepadla, čo mnohí odborníci označili za takzvanú pascu na medvede – termín, ktorý opisuje situáciu, keď cena aktíva prudko klesne len preto, aby sa následne odrazila späť na vyššie úrovne, čím zaskočí skeptikov, ktorí stavili na ďalší pokles.

Náčrt predpovede Senseia v grafe

Náčrt predpovede Senseia v grafe. Zdroj: Reprofoto: X/Sensei

Sensei vo svojich analýzach upozorňuje práve na túto možnosť a verí, že Bitcoin už začal prekonávať tento kritický moment. Ak by sa jeho predpovede potvrdili, mohli by sme byť svedkami nárastu ceny až na spomenutých 72 000 dolárov.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Tento odhad však nie je len prázdnym výkrikom do tmy. Sensei svoju predpoveď opiera o analýzu dlhodobých trendov a technických indikátorov, ktoré naznačujú, že Bitcoin má ešte veľký potenciál.

Treba zostať obozretným

Ako to už býva pri investovaní do kryptomien, trh je nepredvídateľný a situácia sa môže zmeniť z hodiny na hodinu. Napriek tomu však mnohí analytici, podobne ako Sensei, zostávajú optimistickí a očakávajú, že cena Bitcoinu sa môže v dlhodobom horizonte vyšplhať ešte vyššie – až na úroveň 150 000 dolárov, píše NewsBTC.

Prečo treba pozorne sledovať aktuálne dianie?

Ak patríte medzi tých, ktorí už investovali do Bitcoinu, alebo o tom ešte len uvažujete, môže vás zaujímať, kedy bude správny čas na ďalší krok. Podľa analytika bude kľúčovým momentom prelomenie hranice medzi 70 000 a 78 000 dolárov, čo by mohlo znamenať začiatok masívneho rastu.

Hoci sa Bitcoin momentálne obchoduje pod hranicou 60 000 dolárov (v čase písania článku bola jeho cena 59 433 dolárov), Sensei a ďalší analytici veria, že ide len o dočasný pokles.

Veríte, že Bitcoin dosiahne maximum?

Loading ... Loading ...

Nezabúdajte však na to, že trh s kryptomenami je nestály a vyžaduje si obozretnosť. Či už ste skúsený investor alebo nováčik, vždy je dôležité robiť rozhodnutia na základe dôkladnej analýzy a nespoliehať sa len na predpovede.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: X/SenseiTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.