TEDi sťahuje z predaja nebezpečný výrobok. Ide o obľúbený retro kúsok (FOTO)

  • Diskontný reťazec musel urýchlene reagovať.
  • Výrobok môže vážne ohroziť zdravie a bezpečnosť.
  • Majú ho doma mnohí Slováci.
Novinky TEDi sťahuje z predaja nebezpečný výrobok
TEDi sťahuje z predaja nebezpečný výrobok. Zdroj: shutterstock.com/Lutsenko_Oleksandr
BitmarketsBitmarkets

Na slovenskom trhu sa objavil nebezpečný výrobok, ktorý predstavuje vážne riziko pre zdravie a bezpečnosť spotrebiteľov.

Retro lampa

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozornila na lávovú lampu značky TEDi, ktorá môže spôsobiť úraz elektrickým prúdom. Konkrétne ide o modely 9005100298 a 3973500298.

Tento výrobok, ktorý pochádza z Nemecka, sa predával ako dekoratívna stolová lampa s kovovým podstavcom a skleneným tienidlom.

Nebezpečný produkt neprešiel skúškou

SOI zistila, že táto lampa neprešla skúškou elektrickej pevnosti. Pri testovaní došlo k preskoku elektrického prúdu medzi živou časťou a prístupným kovovým povrchom svietidla.

Okrem toho lampa obsahuje aj ďalší kritický nedostatok – nedostatočné zabezpečenie šnúry proti ťahu. Tento technický problém môže viesť k uvoľneniu vodičov, čo zvyšuje riziko kontaktu s elektrickými časťami.

Čo s lampou, ak ju máte doma?

Ak ste si túto lávovú lampu zakúpili, je dôležité okamžite ju prestať používať. SOI odporúča výrobok vrátiť predajcovi, u ktorého ste ho zakúpili.

Máte nárok na vrátenie kúpnej ceny alebo výmenu za bezpečný produkt rovnakej hodnoty. Môžete tiež požiadať o opravu lampy, ak je možné zabezpečiť jej bezpečnosť.

SOI umožnila dodávateľovi prijať potrebné opatrenia, aby sa tento nebezpečný výrobok prestal predávať. Zároveň predajcovia dostali pokyn informovať zákazníkov o potenciálnom nebezpečenstve.

Nebezpečný výrobok značky TEDi

Nebezpečný výrobok značky TEDi. Zdroj: soi.sk

Ďalšia nebezpečná lampa

Slovenská obchodná inšpekcia varuje spotrebiteľov aj pred nebezpečným výrobkom, ktorý je dostupný v obchodoch reťazca PEPCO, písali sme. Ak tento produkt vlastníte, mali by ste ho okamžite prestať používať.

Ide o prenosnú lampu značky PEPCO s označením modelu 336718. Táto lampa, vyrobená v Poľsku, má kameninový podstavec a odnímateľné sklenené tienidlo, obsahuje tiež vymeniteľný svetelný zdroj. Aj keď nie je balená v obale, obsahuje návod na použitie v slovenskom jazyku.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Produkt predstavuje riziko úrazu elektrickým prúdom. Ostré hrany v priestore pre vodiče môžu poškodiť prívodný kábel, čo môže viesť k predratiu izolácie a následne k prístupu k živým častiam.

Slovenská obchodná inšpekcia reagovala promptne a predajcovi nariadila okamžite zastaviť predaj tohto nebezpečného výrobku, stiahnuť ho z trhu a informovať spotrebiteľov o potenciálnych rizikách.

Ak ste si tento produkt zakúpili, máte nárok na vrátenie peňazí, opravu výrobku, pokiaľ je možné zaistiť jeho bezpečnosť, alebo na výmenu za bezpečnejší výrobok rovnakého typu a hodnoty.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Slovenská obchodná inšpekciaTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.