Erik Finman investoval do Bitcoinu už ako 12-ročný. Dnes patrí medzi najmladších milionárov

  • Jeho meno pozná takmer každý v kryptokomunite.
  • Stávka s rodičmi mu zmenila život.
  • Dnes je jedným z najmladších milionárov.
Bitcoin Erik Finman patrí medzi najmladších milionárov sveta
Erik Finman patrí medzi najmladších milionárov sveta. Zdroj: Reprofoto/IG/erikfinman
BITmarketsBITmarkets

Tam, kde sa väčšina 12-ročných detí zaoberá školou či voľnočasovými aktivitami, sa mladík menom Erik Finman rozhodol ísť proti prúdu. Jeho stávka s rodičmi z neho urobila jedného z najmladších samostatne vypracovaných milionárov na svete.

Ani zďaleka však nemožno tvrdiť, že mal tento tínedžer jednoducho šťastie. Ide o veľmi predvídavého, odvážneho a chytrého mladého muža, ktorý sa rozhodol už ako dieťa veriť dnes najsilnejšej kryptomene na trhu – Bitcoinu.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Ako sa Erik Finman stal milionárom

Dnes už úspešný mladý muž začal svoju cestu v roku 2011, keď mal len 12 rokov, uvádza Unilad. Nespokojný s konvenčným vzdelávacím systémom a čeliaci skepticizmu zo strany učiteľov, uzavrel s rodičmi odvážnu dohodu.

Tá znela nasledovne:

Ak premení 1 000 dolárov na 1 milión dolárov do svojich 18 rokov, nemusí ísť na vysokú školu. Táto dohoda položila základy pre jeho budúcnosť vo svete kryptomien.

Finman sa teda rozhodol investovať 1 245 dolárov, ktoré mal našetrené od svojej babičky, do Bitcoinu, v tej dobe ešte relatívne neznámej digitálnej meny. Jeden Bitcoin stál okolo 12 dolárov a za svoju investíciu získal približne 103 Bitcoinov. Toto rozhodnutie poháňala najmä jeho viera v potenciál Bitcoinu a túžba dokázať všetkým pochybovačom, že sa mýlia.

Finmanova investícia sa perfektne vyplatila

Keď Bitcoin v decembri 2017 dosiahol takmer 20 000 dolárov, jeho počiatočná investícia sa zvýšila na približne 2,07 milióna dolárov, píše Biztech Africa. Jeho úspešný príbeh upútal globálnu pozornosť, keďže dosiahol svoj cieľ stať sa milionárom do 18 rokov a vyhral stávku so svojimi rodičmi.

Finman však nezostal len pri Bitcoine

Diverzifikoval svoje investície do iných kryptomien, ako sú Ethereum a Litecoin, a preskúmal rôzne podnikateľské zámery.

Založil online vzdelávaciu platformu Botangle, ktorá spájala študentov s učiteľmi cez video chat. Tento projekt podčiarkol jeho záväzok využívať technológie na zlepšenie vzdelávania, keďže sám mal problémy s tradičným vzdelávacím systémom.

Botangle získal popularitu a v roku 2016 Finman predal spoločnosť za 300 Bitcoinov, čím ešte viac upevnil svoje postavenie mladého podnikateľa.

Napriek úspechom sa Finmanova cesta nezaobišla bez výziev

Volatilita kryptomenového trhu spôsobila dramatické výkyvy jeho bohatstva. Finman však veril v dlhodobý potenciál blockchainovej technológie a pokračoval v investovaní a inováciách aj počas poklesov trhu. Tým preukázal odolnosť a progresívny prístup.

Okrem úspechov v investovaní sa venoval rôznym inovačným projektom. Vyvinul Freedom Phone, ktorý sľuboval zvýšenú ochranu súkromia a slobodu prejavu, a pracoval na vzdelávacom satelitnom projekte financovanom NASA nazvanom Project da Vinci.

Čo ho prinútilo „skoncovať” s bežným dospievaním?

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.