Bitcoin sa rýchlo vráti na pôvodné ceny, predpokladajú analytici

  • Bitcoin sa dramaticky prepadol.
  • Už teraz však analytici predikujú jeho návrat na pôvodné ceny.
  • Majú nasledovať následné rasty na nové maximá.
Novinky Bitcoin čaká rýchly návrat nahor
Bitcoin čaká rýchly návrat nahor. Zdroj: shutterstock.com/3Dsculptor
BITmarketsBITmarkets

Bitcoin bude v krátkom čase späť. Po dramatickom poklese kryptomenového trhu, ktorý priniesol značné straty mnohým investorom, trhoví pozorovatelia začínajú predpovedať možnosť oživenia v štýle roku 2020. Tento rok bol pre kryptomeny kľúčovým obdobím, kedy ceny po výraznom páde opäť raketovo vzrástli. Súčasná situácia a jej porovnanie s minulosťou ponúkajú zaujímavý pohľad na potenciálny vývoj v blízkej budúcnosti.

Bitcoin v roku 2020

Rok 2020 sa zapísal do histórie ako obdobie, kedy sa kryptomeny zotavili z veľkého pádu a dosiahli nové rekordy. Početné faktory vrátane globálnej pandémie COVID-19, zvýšenej adopcie kryptomien inštitucionálnymi investormi a ekonomických stimulov, prispeli k tomuto významnému nárastu. Vtedy sa Bitcoin vyšplhal z menej než 5 000 USD na viac než 30 000 USD do konca roka.

Vývoj v roku 2020

Rok 2020 bol pre Bitcoin kľúčový. Začal sa na úrovni okolo 7 000 až 8 000 USD, no v marci, počas tzv. Čierneho štvrtka, klesol pod 5 000 USD. Rýchlo sa však zotavil a v apríli prekročil 7 000 USD. Počas leta sa stabilizoval okolo 9 000 až 10 000 USD, no skutočný rast prišiel na jeseň. V novembri prekonal 19 000 USD a v decembri dosiahol nové historické maximum nad 20 000 USD. Rok ukončil na hodnote okolo 29 000 USD, čo podčiarklo jeho odolnosť a rastúcu atraktivitu.

 

Rovnaké mechanizmy môžu byť teraz opäť v hre. Trhoví analytici tvrdia, že podobne ako v roku 2020, aj teraz môžeme očakávať pozitívne zmeny, ak sa zopakujú určité podmienky. Medzi ne patrí napríklad obnovenie dôvery investorov, ďalší vstup inštitucionálnych hráčov na trh a makroekonomické faktory, ktoré môžu viesť k ďalšiemu rastu.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Aktuálna situácia a predpovede na oživenie

Napriek nedávnemu poklesu existujú znaky, že kryptomenový trh môže zažiť obdobie oživenia. Po prvé, stále viac inštitúcií prejavuje záujem o investovanie do kryptomien. Táto adopcia by mohla priniesť zvýšenú stabilitu a rast cien. Po druhé, technické analýzy naznačujú, že niektoré kryptomeny dosiahli svoje dno a môžu byť pripravené na obrat smerom nahor.

Ďalším faktorom je regulácia, ktorá sa stále vyvíja. Hoci niektoré krajiny zavádzajú prísnejšie pravidlá, iné sa usilujú o vytvorenie priaznivého regulačného prostredia pre kryptomeny. To by mohlo prilákať viac investorov a posilniť trh, predovšetkým v prípadoch, že regulácie prostredie upravia pozitívnym spôsobom. Regulácie totiž majú trh vyčistiť od negatív, nie brániť jeho ďalšiemu rozvoju.

Rok 2024 by mohol byť pre kryptomenový trh prelomovým, podobne ako rok 2020. S rastúcim záujmom inštitúcií, zlepšujúcou sa technológiou a možnými regulačnými zmenami, existuje reálna šanca, že trh opäť zažije výrazný nárast. Ako vždy, investorom sa odporúča byť obozretní a sledovať vývoj situácie, aby mohli čo najlepšie využiť príležitosti, ktoré sa môžu naskytnúť.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Bitcoin NewsTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.