Koľko kilometrov ešte prejdete, keď sa vám rozsvieti kontrolka paliva? Tu je odpoveď

  • Tankovať by ste mali už pri poklese paliva pod štvrtinu nádrže.
  • Niekedy to však nie je také jednoduché.
  • Koľko kilometrov ešte prejde auto s takmer prázdnou nádržou?
Off topic Koľko ešte prejdete kilometrov?
Koľko ešte prejdete kilometrov? Zdroj: shutterstock.com/kckate16/Song_about_summer
BITmarketsBITmarkets

Toto sa stalo už nejednému vodičovi. Málo paliva v nádrži, ale na ďalšie tankovanie nie je čas, a tak sa to rozhodne risknúť. Mohlo to vyjsť, ale aj nemuselo. Koľko kilometrov ešte prejde auto s prázdnou nádržou? O téme informoval portál Auto Trendy.

Odborníci na automobilový priemysel radia, aby ste palivo dopĺňali už vtedy keď klesne pod štvrtinu nádrže. Ak však klesne hladina paliva pod kritickú úroveň, tak sa rozsvieti kontrolka s čerpacou stanicou.

Rozsvietená kontrolka paliva na palubnej doske značí, že pohonnej hmoty je v nádrži skutočné minimum, a že by ste jednoznačne mali ísť čo najskôr ho doplniť, inak môžete ostať niekde stáť.

Niekedy to môže znamenať obrovský risk

Niekedy to môže znamenať obrovský risk. Zdroj: shutterstock.com/Siarhei Kuranets

Niekedy ale skutočne taká možnosť nie je, hlavne keď ste na nejakej okresnej ceste medzi obcami a najbližšia čerpacia stanica sa nachádza až niekde pri väčšom meste v okolí.

Čo hovorí teória?

Moderné autá sú konštruované tak, aby aj pri rozsvietení kontrolky paliva vedeli prejsť ďalších zhruba 50 kilometrov. Avšak, túto hodnotu môže ovplyvniť viacero faktorov na čele so štýlom jazdy alebo typom cesty.

Pokiaľ budete jazdiť rýchlo a terén bude výrazne kopcovitý, môže sa stať, že neprejazdíte viac ako približne 20 kilometrov. Ak sa však posnažíte, tak s „ľahkou nohou” prejdete aj 70 kilometrov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Auto TrendyTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.