Kryptomenová peňaženka Trezor Safe 3 – recenzia a návod

Trezor logo
  • Trezor je hardvérová peňaženka, v ktorej sa uchovávajú kryptomeny.
  • Hardvérová peňaženka je najbezpečnejšia možnosť, ako uchovávať kryptomeny.
  • Trezor je celosvetová značka s českými koreňmi.
Portfólio produktov
95%
Dostupné služby
99%
Ceny
95%
Mobilná aplikácia
97%
Nastavenie zariadenia
97%
Bezpečnosť
100%
Trezor logo
97%
Registrovať sa
Trezor v kocke
Názov spoločnosti
Trezor
Sídlo spoločnosti
Česko
Web
trezor.io
Poplatky
bez poplatkov
Český jazyk
check
Mobilná aplikácia
check
Populárna značka
check
FacebookInstagramTelegramLinkedIn

  • Celosvetovo známy výrobca
  • Bezpečné a moderné peňaženky
  • Cenovo dostupné produkty

  • Komplikované pre začiatočníkov

Spoločnosť SatoshiLabs poskytuje kryptomenové hardvérové peňaženky Trezor, ktoré majú rôzne funkcionality a zabezpečenie na najvyššej úrovni. Slúžia na ukladanie kryptomien, teda napríklad Bitcoinu. Česká firma spolu s francúzskym Ledgerom je najpopulárnejším poskytovateľom hardvérových peňaženiek.

Zaujímavosť

Trezor je dokonca považovaný za vôbec prvú kryptomenovú hardvérovú peňaženku na svete.

 

V tomto článku sa pozrieme na kompletnú recenziu a návod na model peňaženky Safe 3.

História Trezoru

Trezor vznikol už v roku 2013. Jeho veľkou výhodou je český jazyk. Vďaka tomu sa vo svete hardvérových peňaženiek od tohto výrobcu nestratí žiaden Slovák ani Čech. Ďalšou výhodou je, že vďaka Trezoru získate prístup k viac ako 9 000 kryptomenám.

Trezor je v svete kryptomien populárna značka. Každý vie, čo si má pod týmto názvom predstaviť. Používanie hardvérovej peňaženky je veľmi jednoduché a zvládne ho aj nováčik. V recenzii vás prevedieme krok po kroku celým nastavením aj používaním.

Najprv sa ale poďme pozrieť na krátky prierez histórie. Marek „Slush” Palatinus a Pavol „Stick” Rusnák založili spoločnosť SatoshiLabs už v roku 2013. Hneď rok na to uzrel svetlo sveta prvý fyzický model peňaženky s názvom Model One. Táto prelomová novinka na seba okamžite strhla pozornosť celej kryptomenovej komunity na svete.

Hlavným lákadlom a dôvodom, prečo je po Trezore tak veľký dopyt, je jeho perfektné zabezpečenie. Nasledovalo predstavenie ďalšieho modelu z roku 2017, ktorý nesie názov Model T, potom z roku 2023 Safe 3 a z roku 2024 Safe 5. Porovnanie modelov bude taktiež súčasťou recenzie.

Domovská stránka Trezor

Domovská stránka Trezor. Zdroj: Trezor

TIP Kúpte si Trezor Safe 3 za výhodnú cenu

Čo je to hardvérová peňaženka

Hardvérová peňaženka je najbezpečnejší spôsob ukladania kryptomien, aký existuje. Zvyčajne ide o disky typu USB alebo USB-C pripojenia, ktoré sa pripájajú k vášmu zariadeniu, napríklad počítaču. Hovoríme teda o fyzickom externom úložiskuMnohé z týchto peňaženiek uchovávajú váš súkromný kľúč a sú dodávané so softvérom, ktorý funguje paralelne so zariadením alebo programom vašej peňaženky.

Hardvérové peňaženky nie sú pripojené k internetu alebo inému zariadeniu. To znamená, že je nemožné ich hacknúťUchovávajú súkromné ​​kľúče používateľa v bezpečí pre neskorší prístup k blockchainu. Väčšina hardvérových peňaženiek môže dokonca pracovať s viacerými blockchainmi súčasne. To umožňuje používateľovi spravovať mnoho rôznych typov mincí z viacerých búrz na jednom zariadení.

Najnovší model Safe 5

Najnovší model Safe 5. Zdroj: Trezor

Verejný a súkromný kľúč

Hardvérová peňaženka slúži na uchovanie verejných a privátnych kľúčov. Verejný kľúč je odvodená kryptomenová adresa peňaženky a privátny kľúč je heslo potrebné na potvrdenie transakcie.

Okrem samotnej hardvérovej peňaženky Safe 3 sa zameriame aj na aplikáciu Trezor Suite, v ktorej si viete svoje portfólio aktualizovať a spracovávať. Používanie Trezoru má hneď niekoľko výhod a akonáhle ho začnete používať, rýchlo zabudnete na centralizované burzy.

Poďte sa s nami spoločne pozrieť na všetky výhody používania tejto hardvérovej peňaženky. Po prečítaní tejto recenzie budete vedieť presne čo robiť a ako postupovať. Navyše pochopíte, prečo by mal používanie takejto peňaženky zvážiť každý držiteľ kryptomien.

TIP Uchovajte si kryptomeny v maximálnom bezpečí už dnes

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TrezorTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.