Peter Schiff vyjadril podporu Bitcoinu. Je to omyl?

  • Všetci ho poznajú ako odporcu kryptomien.
  • Nedávno zverejnil príspevok s opačným znením.
  • Čo za tým stojí?
Novinky Peter Schiff
Peter Schiff. Zdroj: Reprofoto: FB/Peter Schiff
BITmarkets BITmarkets

Peter Schiff, známy finančný komentátor a dlhoročný kritik Bitcoinu, nedávno zverejnil príspevok na sociálnej sieti X, ktorý vyvolal vlnu diskusií.

Anketa ukázala jasné čísla:

Schiff, ktorý sa už roky stavia proti kryptomenám, poukázal na výsledky svojej ankety, kde 87 % držiteľov Bitcoinu uviedlo, že by svoju kryptomenu nepredali ani pri poklese ceny o 99 %. Títo investori by dokonca pokračovali v nákupoch.

„Premýšľajte o tom, než si kúpite Bitcoin,” varoval Schiff. Mnohí však tento príspevok považovali za neúmyselnú podporu Bitcoinu, uvádza portál U.Today. Podľa niektorých členov komunity takéto presvedčenie medzi investormi môže naznačovať silnú odolnosť a stabilitu kryptomeny.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Schiff upozornil na silu Bitcoinu

Diskusie na sociálnych sieťach ukázali, že mnohí vidia v Schiffových dátach pozitívny signál pre Bitcoin. „Toto je najlepšia reklama na Bitcoin, akú som kedy videl,” napísal jeden z používateľov. Schiffove údaje totiž ukazujú, že napriek výrazným poklesom v minulosti sa Bitcoin vždy dokázal zotaviť.

Vzostupy a pády

V roku 2011 hodnota Bitcoinu klesla o 93 % a zotavenie trvalo 460 obchodných dní. Počas medvedieho trhu od novembra 2021 do marca 2024 Bitcoin klesol o 77 % a zotavenie trvalo 469 dní. Tieto údaje naznačujú, že Bitcoin má schopnosť prekonávať výrazné výkyvy.

 

Napriek týmto faktom Schiff stále varuje pred investovaním do Bitcoinu. Nedávno predpovedal, že hodnota kryptomeny by mohla klesnúť až na 3 500 dolárov a varoval emitentov Bitcoin ETF pred možnými žalobami kvôli veľkým stratám.

Schiffove dáta a jeho kritika vyvolali rôzne reakcie. Na jednej strane sú investori, ktorí vnímajú jeho údaje ako dôkaz odolnosti Bitcoinu. Na druhej strane sú skeptici, ktorí so Schiffom súhlasia a varujú pred rizikami spojenými s kryptomenami.

Trumpova reč o BTC nepriniesla očakávanú rally

Donald Trump mal veľké očakávania, keď vystúpil na Bitcoinovej konferencii 2024 v Nashville. Predpokladalo sa, že jeho prejav môže spôsobiť výrazné zmeny na kryptomenovom trhu. Realita však bola iná, píše Cryptopolitan. Prečo sa jeho reč nestretla s očakávaným nadšením?

Trump nasľuboval mnoho zmien

Zaviazal sa podporiť Bitcoin a odstrániť prísne regulácie, ktoré podľa neho brzdia kryptomenový priemysel. Okrem toho vyhlásil, že ak bude zvolený, okamžite prepustí Garyho Genslera, šéfa SEC, a zastaví predaje vládnych Bitcoinov. Sľúbil, že Spojené štáty sa stanú globálnym centrom pre ťažbu Bitcoinu a inovácie v oblasti kryptomien.

 

Napriek týmto ambicióznym plánom trh nereagoval. Investori zostali pokojní a skeptickí. Prečo? Jednoducho preto, že podobné sľuby už počuli viackrát. Politické prejavy počas kampaní sú často plné veľkých rečí, ale skutočné zmeny si vyžadujú konkrétne kroky a čas.

Konkrétne sľuby Trumpa

Trump počas svojho prejavu načrtol množstvo ambicióznych plánov pre kryptomenový svet. Navrhol zriadenie Prezidentského poradného výboru pre Bitcoin a kryptomeny hneď v prvých 100 dňoch svojho úradovania. Uviedol, že pod jeho vedením USA nebudú mať centrálnu digitálnu menu (CBDC), a že podporí stabilné mince naviazané na dolár.

Okrem toho sľúbil, že USA sa stanú najlacnejším producentom energie, čo by malo prilákať ťažiarov Bitcoinu. Hovoril aj o ukončení Chokepoint 2.0, čo je jeho termín pre regulácie, ktoré podľa neho brzdia rast kryptomenového priemyslu.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: U.TodayTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.