Skupina vodičov bude potrebovať nový vodičský preukaz. Na jeho získanie je nutný kurz

  • Povinnosť sa týka vodičov v jednom zo štátov v Austrálii.
  • V prípade nerešpektovania povinnosti nehrozí len pokuta, ale aj väzenie.
Novinky Skupina vodičov bude potrebovať nový vodičský preukaz
Skupina vodičov bude potrebovať nový vodičský preukaz. Zdroj: Shutterstock.com/Roman Vasilenia, ViDI Studio
BITmarkets BITmarkets

Milovníkom rýchlych športových áut pribudne nová byrokratická povinnosť. Ako uvádza portál Topspeed, táto povinnosť sa týka vodičov v jednom zo štátov v Austrálii. Po novom si budú musieť vybaviť nový vodičský preukaz, konkrétne vodičák typu U.

Dôvod je jednoduchý: Ich auto spadá do špeciálnej kategórie. Nejde totiž o bežné rodinné vozidlá. Okrem toho bude musieť skupina motoristov absolvovať aj online výučbu a test. Ak tak neurobia, od decembra tohto roka si nebudú môcť sadnúť za volanty svojich športových áut. Teda aspoň nie legálne.

Kurz a test

Povinnosť v podobe vodičského potvrdenia, čiže vodičského preukazu triedy U, pribudne vodičom 1. decembra 2024. Konkrétne pôjde o juhoaustrálskych vodičov, ktorých vozidlá patria do kategórie takzvaných vysokovýkonných vozidiel.

Za tento kurz si budú musieť, samozrejme, zaplatiť. Stojí však zhruba 37 eur, čo nie je veľa. Kurz má trvanie 30 až 45 minút a po jeho absolvovaní musia prejsť úspešne testom.

Počas obdobia 12 mesiacov sa môžu motoristi pokúšať o úspešné absolvovanie testu neobmedzený počet krát. Po úspešnom zložení testu si môžu zažiadať o nový preukaz triedy U, ktorý stojí 20 austrálskych dolárov alebo 12 eur.

Nová povinnosť sa týka len domácich vodičov v Južnej Austrálii. Vodiči z iných častí Austrálie môžu naďalej šoférovať vysokovýkonné vozidlá v Južnej Austrálii len na základe národného vodičského preukazu. Ten platí pre celú krajinu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TopspeedTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.