Donald Trump chce vytvoriť strategickú rezervu Bitcoinu v USA – cena Bitcoinu vďaka tomu rastie

Sponzorované články Donald Trump ako kryptomenový prezident
Donald Trump ako kryptomenový prezident. Zdroj: shutterstock.com/osonmez2/mark reinstein
BITmarkets BITmarkets

S blížiacimi sa prezidentskými voľbami v USA narastá aj očakávanie v sfére kryptomien. Donald Trump ako jeden z kandidátov totiž verejne podporuje adopciu Bitcoinu a vyzýva na zlepšenie podmienok pre jeho držiteľov a ťažiarov.

Najnovšie fámy dokonca tlačia cenu Bitcoinu na najvyššie hodnoty za posledný mesiac. Dôvod? Viacerí insideri očakávajú, že Trump by po svojom zvolení mohol zaradiť Bitcoin medzi strategické rezervy USA.

V takom prípade by sa zvýšila využiteľnosť a význam nielen Bitcoinu, ale aj ostatných kryptomien. Odpoveď na túto otázku sa dozvieme už počas nasledujúcich pár dní, keď prebehne konferencia Bitcoin 2024 v Nashville.

Navštíviť 99Bitcoins

Konferencia v Nashville môže priniesť nový impulz pre Bitcoin

Najväčšia svetová kryptomenová konferencia sa v Nashville začína už dnes. Rozruch ešte pred samotnou udalosťou spôsobili správy, že medzi rečníkmi bude aj bývalý prezident USA Donald Trump. Podľa slov Dennisa Portera, výkonného riaditeľa Satoshi Action Education by Trump mohol na konferencii oznámiť zaradenie Bitcoinu medzi strategické rezervy v prípade jeho zvolenia za prezidenta.

Správca aktív ​​Bryan Courchesne zdôraznil, že tento krok je pomerne náročný, no nie nereálny. Spojené štáty na to majú ideálnu východiskovú pozíciu. Ministerstvo spravodlivosti totiž disponuje viac ako 200 tisíc Bitcoinami, čo z neho robí druhého najväčšieho držiteľa tejto kryptomeny. USA sa k svojej zásobe Bitcoinov dostalo po minulých zabaveniach, ako napríklad pri zrušení trhoviska na darkwebe, Silk Road.

Zaujímavosť

Po zrušení dark webového trhoviska Silk Road FBI zabavila viac ako 170 tisíc Bitcoinov. Išlo jednak o zásobu samotnej platformy ako aj jej zakladateľa, Rossa Ulbrichta. Značnú časť z týchto Bitcoinov už vláda USA rozpredala rôznym subjektom, no stále si necháva veľkú časť vo vlastnej držbe.

Prevodom týchto držieb do štátnej pokladnice by sa Bitcoin v hodnote cez 15 miliárd $ zaradil medzi strategické rezervné aktívum a pridal by sa tak k zlatu a ďalším významným nositeľom hodnoty. Ak Trump tento oznam skutočne vyhlási, dostane sa nielen do medzinárodných titulkov, ale prinúti aj ostatné centrálne banky, aby prehodnotili svoj postoj k Bitcoinu.

V prípade, že Trump skutočne vyhrá novembrové voľby a pristúpi k vyššie spomenutému scenáru, Bitcoin a celá kryptosféra zažije obrovskú cenovú explóziu. Najmä Bitcoin so svojim definitívnym počtom emitovaných coinov sa bude tešiť stúpajúcej hodnote. No podobný dôsledok môžu mať aj ďalšie kryptomeny, ako napríklad 99Bitcoins alebo PlayDoge.

Mechanizmus learn-to-earn priniesol projektu 99Bitcoins vyše 2,5 milióna dolárov

Na zvýšenú adopciu Bitcoinu na štátnej úrovni sú tiež úzko naviazané projekty, ktoré využívajú bitcoinovú sieť. Medzi také môžeme zaradiť úplne nový token 99Bitcoins. Hoci dnes beží na blockchaine Ethereum, po oficiálnom spustení plánujú jeho tvorcovia premostiť kompletnú zásobu tokenov 99BTC na štandard BRC-20. Kryptomeny 99Bitcoins tak budú fungovať na druhej vrstve bitcoinovej siete.

Tento krok je len jedným z viacerých atraktívnych súčastí roadmapy projektu. Úplnou novinkou v svete kryptomien je mechanizmus distribúcie nových tokenov, ktorý tvorcovia nazvali learn-to-earn. Ako už z názvu vyplýva, projekt vás odmení novými tokenmi 99BTC za učenie sa. Pre tieto účely disponuje 99Bitcoins až 79 hodinami vzdelávacieho materiálu. V rámci neho nájdete rôzne kvízy, interaktívne modely či tutoriály a za ich úspešné absolvovanie si pripíšete extra tokeny 99BTC.

Predpredaj 99Bitcoins

Predpredaj 99Bitcoins. Zdroj: presale.99bitcoins.com/sk

Príležitosť k pasívnemu príjmu poskytuje aj staking pool, kde po uzamknutí zakúpených 99BTC môžu ich majitelia získať ročné odmeny vo výške 680 %. Kompletnú ponuku toho, prečo sa oplatí využiť aktuálny predpredaj 99Bitcoins završuje airdrop Bitcoinov v celkovej hodnote 99 tisíc dolárov. Tie projekt prerozdelí náhodným 99 majiteľom 99BTC, ktorí si svoje tokeny zakúpia ešte počas predpredaja.

Viac informácií o štandarde BRC-20, mechanizme learn-to-earn a tokenomike 99Bitcoins sa dočítate vo whitepaperi. Predpredaj tokenu zase nájdete priamo na webovej stránke, kde 99BTC získate výmenou za ETH, BNB alebo USDT, prípadne môžete zaplatiť svojou platobnou kartou.

Kúpiť token 99BTC

Zažite nostalgiu a zarábajte hraním P2E hry PlayDoge

Podobný princíp získavania nových tokenov ponúka aj play-to-earn hra PlayDoge. Tá si svoju popularitu naprieč investormi a hráčmi získava nielen atraktívnou distribúciou voľných coinov, ale aj celkovým spracovaním. Vsádza totiž na spojenie obľúbenej postavičky Doge vsadenej do herného prostredia 90. rokov. Najväčšiu podobnosť nájdete s legendárnou hrou tamagoči.

Aj v PlayDoge bude vašou úlohou príkladne sa starať o digitálneho štvornohého miláčika, za čo vás hra náležito odmení. Ďalšie extra body budete môcť získať absolvovaním viacerých minihier. Čím viac bodov nazbierate, tým vyššie vystúpate v rebríčku všetkých hráčov a zaistíte si väčšie odmeny.

Predpredaj PlayDoge

Predpredaj PlayDoge. Zdroj: playdoge.io/sk

Aby malo PlayDoge tieto odmeny z čoho čerpať, zakladatelia v rámci tokenomiky alokovali dostatočný počet na každú zo súčastí projektu. Celkovú zásobu 9,4 miliardy tokenov PLAY tak rozdelili v tomto pomere:

  • Rovná polovica tokenov pripadá na rozpočet v predpredaji.
  • 12 % vyčlenili na odmeny za staking. Tie aktuálne dosahujú výšku 81 % ročne.
  • 11,5 % alokovali na fond likvidity po zalistovaní coinu PLAY na burzách.
  • Po 10,5 % zo všetkých tokenov slúži na marketingové aktivity a ako projektová rezerva.
  • 6,5 % PlayDoge rozdelí ako v podobe komunitných odmien.

Všetky vyššie zmienené vlastnosti PlayDoge prilákali pozornosť a investície mnohých obchodníkov. To odzrkadľuje aj stav predpredaju, ktorý presahuje 5,8 milióna dolárov. Dnes si preto jeden token PLAY môžete kúpiť za 0,00522 $.

Kúpiť PlayDoge

Záver

Trumpova podpora Bitcoinu vyvoláva medzi kryptonadšencami výrazný optimizmus. Viacerí insideri dokonca sa očakávajú, že by už počas týchto dní mohol prisľúbiť zaradenie Bitcoinu medzi strategické rezervy USA. Samozrejme, len v prípade jeho zvolenia za prezidenta USA. Výsledok tejto iniciatívy by mohol zásadne ovplyvniť budúcnosť Bitcoinu aj celej kryptosféry. Prudkého rastu by sa tak mohli dočkať projekty ako 99Bitcoins alebo PlayDoge, ktoré si dnes môžete zaistiť za dostupnú predpredajnú cenu.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť!

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: