Po tejto profesii je na Slovensku najvyšší dopyt. Tí šikovní zarábajú aj 1 700 EUR

  • Čoraz väčší dopyt po týchto ľuďoch sa ukazuje na inzertných portáloch.
  • Zarobiť si dokážu naozaj veľa.
Ekonomika Po tejto profesii je čoraz väčší dopyt
Po tejto profesii je čoraz väčší dopyt. Zdroj: shutterstock.com/BearFotos
BITmarkets BITmarkets

Práca čašníka či čašníčky nemusí byť obmedzená iba na sezónnu brigádu. Väčšina pracovných ponúk na portáli Profesia.sk je totiž na plný úväzok, informuje SITA.

Obrovský dopyt

Tento rok zaznamenal historicky druhý najvyšší dopyt po pracovníkoch na túto pozíciu, pričom bolo zverejnených viac ako 3 300 pracovných ponúk.

Nadštandardný záujem o tieto pozície je evidentný aj zo strany uchádzačov, keďže priemerne na jeden inzerát reaguje 31 ľudí.

V tejto profesii si viete dobre zarobiť

Dáta z portálu Platy.sk ukazujú, že priemerný mesačný zárobok čašníkov a čašníčok na Slovensku je 1 224 eur.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Najhoršie zarábajúca desatina pracovníkov má mesačný plat do 841 eur. Naopak, najlepšie zarábajúca desatina si príde na viac ako 1 704 eur mesačne.

Predsa rozdiel:

Hoci na tejto pozícii častejšie pracujú ženy, ich priemerný zárobok je 1 125 eur, čo je o 200 eur menej ako u ich mužských kolegov. Rozdiely medzi zárobkami v hlavných mestách krajov a mimo nich sú minimálne.

Aj keď sú na Slovensku najžiadanejšími benefitmi flexibilný pracovný čas a práca z domu, čašníci a čašníčky majú tieto možnosti veľmi obmedzené.

Tento rok inzeráty na Profesii najčastejšie uvádzajú medzi benefitmi prácu v stabilnej spoločnosti, kariérny rast, príspevok na bývanie alebo jeho zabezpečenie, príspevok na šport a nápoje zadarmo. Mimoriadne bonusy a odmeny ponúka 11 % inzerátov.

Čašníci a čašníčky, ktorí zostávajú v tejto oblasti, často postupujú na pozície manažérov reštaurácií, hotelov či prevádzok, prípadne na oblastných manažérov. Ich kariéry sa však často posúvajú aj do sektoru obchodu alebo administratívy.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: