Ďalší dôkaz, že Bitcoin čaká prudký rast

  • Bitcoin čakajú prudké rasty.
  • Naznačuje to analýza spoločnosti Santiment.
  • Podporujú to rôzne indikátory.
Novinky Bitcoin smeruje nahor, naznačuje prieskum
Bitcoin smeruje nahor, naznačuje prieskum. Zdroj: shutterstock.com/ArmadilloPhotograp
BITmarkets BITmarkets

Bitcoin, najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, čelí zaujímavým pohybom na trhu. Aj keď niektoré metriky naznačujú pokles, analytická spoločnosť Santiment tvrdí, že tento pokles by mohol v skutočnosti signalizovať pozitívny vývoj pre cenu Bitcoinu. Pre kryptomenových investorov a nadšencov je to zaujímavá správa, ktorá môže naznačovať nový býčí cyklus.

Objem obchodovania a jeho význam

Santiment poukazuje na klesajúci objem obchodovania s Bitcoinom ako na kľúčový ukazovateľ, ktorý môže mať pozitívne implikácie. Hoci pokles objemu obchodovania môže na prvý pohľad vyzerať negatívne, v skutočnosti môže naznačovať, že trh sa stabilizuje po období volatility. Nižší objem obchodovania často znamená, že veľkí hráči držia svoje pozície a nepredávajú, čo môže signalizovať dôveru v budúci rast ceny.

Ďalším dôležitým faktorom je akumulácia Bitcoinu veľkými hráčmi a inštitúciami. Podľa Santimentu, klesajúci objem obchodovania je často sprevádzaný zvýšeným záujmom veľkých investorov, ktorí postupne nakupujú Bitcoin. Tento trend je dôležitý, pretože veľkí hráči majú zvyčajne prístup k lepším informáciám a analytickým nástrojom, čo znamená, že ich akumulácia môže byť predzvesťou budúceho rastu.

Objemy obchodovania

Objem obchodovania zobrazuje celkový počet jednotiek aktíva, ktoré boli zobchodované počas určitého časového obdobia. Vysoký objem naznačuje silný záujem a vysokú likviditu, čo môže signalizovať potenciálny pohyb ceny. Nízky objem môže naznačovať nízku aktivitu a možnú nestabilitu ceny, ale práve aj jej stabilizáciu. Záleží od kontextu.

Inštitucionálni investori, ako sú hedge fondy a investičné spoločnosti, začínajú vnímať Bitcoin ako dlhodobé aktívum a bezpečný prístav. Ich zvýšená aktivita a nákupy môžu tlačiť cenu Bitcoinu nahor, keďže dopyt prevyšuje ponuku.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin a historické paralely

Historické údaje tiež naznačujú, že klesajúci objem obchodovania nemusí byť nevyhnutne negatívny. V minulosti sa podobné scenáre odohrali pred veľkými rastovými cyklami. Napríklad, počas roka 2016 bol objem obchodovania relatívne nízky, avšak následne nasledoval výrazný nárast ceny Bitcoinu, ktorý vyvrcholil v roku 2017.

Okrem toho, expanzívne menové politiky centrálnych bánk, ako je kvantitatívne uvoľňovanie, prispievajú k zvýšenej likvidite na trhu. Táto zvýšená likvidita môže nájsť cestu aj do kryptomenových trhov, čo môže podporiť ďalší rast Bitcoinu. Tento vývoj sme už v minulosti videli. Ide teda o analýzu na základe historických skúseností. A keďže história sa síce nikdy úplne neopakuje, ale podstatným spôsobom sa rýmuje, ide o významný údaj.

Klesajúci objem obchodovania s Bitcoinom môže byť na prvý pohľad vnímaný ako negatívny signál, avšak analýza Santiment naznačuje, že to môže byť predzvesťou rastového obdobia. Akumulácia veľkými hráčmi, pozitívne technické ukazovatele a priaznivé makroekonomické faktory podporujú tento optimistický výhľad. Investori by mali pozorne sledovať vývoj na trhu a byť pripravení využiť potenciálne príležitosti na rast.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CryptopotatoTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.