Slovenskom sa šíri podvod s pamätnými mincami. Podvodníci hrozia aj exekútorom

  • Spoločnosť Directmarketing rozposiela pamätné mince.
  • Na strane prijímateľa ale stojí zákon o ochrane spotrebiteľov.
  • Podľa neho adresát nie je povinný uhradiť požadovanú cenu ani iné náklady.
Off topic Pozor na nekalé praktiky
Pozor na nekalé praktiky. Zdroj: shutterstock.com/ABARONS/New Africa
BITmarkets BITmarkets

V dnešnej dobe je mnoho pamätných vecí. Jedným z najväčších takýchto biznisov sú práve mince, ktoré ponúkajú rôzne spoločnosti. Tou najznámejšou je Directmarketing. Práve tu údajne dochádza k nie úplne čistým praktikám. O téme informoval denník SME.

To je prípad aj jedného občana, ktorému prišla do schránky pamätná minca s podobizňou politika Alexandra Dubčeka. Jej nominálna hodnota je 2 eurá, avšak treba za ňu zaplatiť 7,95 eura, a to do pätnástich dní.

Biznisu s pamätnými mincami sa darí

Biznisu s pamätnými mincami sa darí. Zdroj: shutterstock.com/sspopov

Avšak, je tu možnosť neponechania si tejto mince s tým, že do 14 dní ju môžete poslať späť, ale už na vlastné náklady, pričom adresa sa nachádza v Banskej Bystrici. Takúto skúsenosť má mnoho Slovákov.

Tu to však ide ešte ďalej, pretože spoločnosť Directmarketing následne pošle ďalší list, v ktorom je napísané, že klient musí zaplatiť zmluvnú pokutu, dokonca je tu spomenuté aj vymáhanie pohľadávok formou exekúcie.

Praktiky šmejdov

Toto sú prakticky tzv. „šmejdov”, ktorí sa zameriavajú najmä na seniorov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Netreba sa nechať zastrašiť

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: SMETAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.