Na Slovákov útočia nové podvody. Pozor na tie najzákernejšie triky zlodejov, ktoré vás pripravia o peniaze

  • Podvodníci rozhodili pasce takmer všade a Slováci im musia čeliť každý deň.
  • Prečítajte si, aké podvody sa aktuálne vo veľkom šíria po Slovensku, aby vás neokradli o peniaze.
Novinky Na Slovensku sa masívne rozšírili podvody
Na Slovensku sa masívne rozšírili podvody. Zdroj: shutterstock.com/New Africa/Maren Winter
BITmarkets BITmarkets

Slováci sa v digitálnom priestore stretávajú s podvodmi takmer na každom rohu. Podvodníci vymýšľajú stále nové triky, ktorými sa snažia svoje obete oklamať a pripraviť o peniaze. Aj tí najobozretnejší ľudia sa môžu nechať nachytať. Pripravili sme pre vás preto prehľad aktuálnych hrozieb, ktoré číhajú na internete.

Podvodné eshopy

Online nakupovanie je stále populárnejšie nie len vo svete, ale aj u nás. To sa, samozrejme, snažia využiť aj špekulanti. Slováci môžu na internete ľahko naraziť na podvodné eshopy, ktoré vyzerajú ako skutočné stránky známeho predajcu.

Mária Auxtová, manažérka spoločnosti Shoptet, ktorá zabezpečuje na Slovensku viac ako 6-tisíc slovenských e-shopov uviedla:

Jednou zo základných vecí, ktoré si treba všímať je pôvod e-shopu a kontaktné údaje, ako je email, telefón, sídlo firmy. Treba myslieť aj na to, že ani e-shopy s koncovkou „.sk” alebo slovom „slovensko” v názve nemusia byť slovenské.

Nedávno sme vás informovali o tom, že hackeri rozosielajú falošný email od populárneho predajcu Shein.

Falošná stránka Shein

Príjemca verí, že dostal správu od známeho eshopu, no keď klikne na priložený odkaz, dostane sa na napodobeninu webovej stránky Shein, ktorá je takmer na nerozoznanie od tej skutočnej.

 

Podvod spočíva v tom, že od ľudí vyláka osobné údaje, ktoré hackeri zneužijú a pripravia ich o peniaze.

Auxtová zo Shoptetu varuje:

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zatiaľ nemá oprávnenie podvodné internetové stránky zablokovať, ani vymáhať plnenie platby za nedodaný tovar. Dôkazom je, že niektoré z e-shopov fungujú ešte celé mesiace prípadne aj dlhšie po tom, ako na ne SOI či spoločnosť ESET upozornia,”

Podvody s dovolenkami

Počas dovolenkovej sezóny dramaticky stúpol počet falošných zájazdov. Podvodníci na sociálnych sieťach nastražujú pasce a Slováci sa im často nedokážu ubrániť.

Späť
Strana 1/3Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: 365.bankTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.