Veľký hráč v poľnohospodárskom biznise oznámil masové prepúšťanie. Výrobu presúva za hranice

  • Výrobca poľnohospodárskych strojov presúva výrobu do krajín s lacnou pracovnou silou.
  • Prepúšťanie zasiahne približne 600 zamestnancov.
Novinky John Deere oznámil prepúšťanie stoviek zamestnancov
John Deere oznámil prepúšťanie stoviek zamestnancov. Zdroj: shutterstock.com/Aleksandr Rybalko
BITmarkets BITmarkets

John Deere, svetový líder v oblasti poľnohospodárskych strojov, pokračuje v masovom prepúšťaní, ktoré tentokrát zasiahne približne 610 zamestnancov v Spojených štátoch. Spoločnosť sa snaží znižovať náklady kvôli prudkému poklesu dopytu. Preto presúva svoju výrobu do Mexika, kde sú náklady na zamestnancov omnoho nižšie. Informoval o tom portál CNN.

John Deere oznámil veľké prepúšťanie

Prepúšťanie sa tentokrát dotkne troch hlavných výrobných závodov: John Deere Harvester Works v East Moline, Illinois, John Deere Davenport Works v Davenport, Iowa, a John Deere Dubuque Works v Dubuque, Iowa.

Prepúšťanie zasiahne stovky ľudí

Najviac postihnutý bude závod v East Moline, kde príde o prácu približne 280 zamestnancov, zatiaľ čo v Davenport a Dubuque bude prepustených 230 a 100 pracovníkov.

 

Toto rozhodnutie prišlo v dôsledku klesajúceho dopytu po poľnohospodárskych strojoch a zvyšujúcich sa prevádzkových nákladov. John Deere tiež oznámil, že výroba nakladačov a kompaktnej techniky bude presunutá do Mexika do konca roka 2026. Podľa vyjadrenia spoločnosti tento krok umožní lepšie využitie globálnej výrobnej siete a zníži náklady na výrobu​.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Zamestnanci dostanú benefity

Prepúšťanie prichádza v čase, keď John Deere zápasí s klesajúcimi príjmami a ziskami. Hospodárske výsledky spoločnosti za druhý kvartál síce prekonali očakávania Wall Street, avšak spoločnosť znížila svoju prognózu celoročného zisku vzhľadom na pokles dopytu po poľnohospodárskych strojoch.

Zamestnanci, ktorí budú prepustení, dostanú finančné a zdravotné benefity vrátane náhradného platu a zdravotného poistenia.

Tí, ktorí prídu o prácu, budú mať nárok na tzv. „Supplemental Unemployment Benefit”, ktorý pokrýva približne 95 % ich týždenného čistého platu po dobu až 26 týždňov, v závislosti od ich odpracovaných rokov.

Zamestnanci vinia spoločnosť z chamtivosti

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CNNTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.