Pozor na tento nebezpečný výrobok. Hrozí zásah elektrinou

  • Slovenská obchodná inšpekcia upozornila na nebezpečný LED reflektor.
  • Výrobok má nedostatočnú elektrická pevnosť.
  • Pri manipulácii hrozí zasiahnutie elektrickým prúdom.
Off topic Pozor na nebezpečný výrobok
Pozor na nebezpečný výrobok. Zdroj: shutterstock.com/silvae/Krakenimages.com
BITmarkets BITmarkets

Na trhu je množstvo výrobkov, preto sa z času na čas stane, že nejaký sa nie úplne podarí, tým pádom môže byť pre koncového používateľa nebezpečný. To je prípad aj tohto produktu. O téme informoval portál TVNOVINY.

SOI upozornila na nebezpečenstvo

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) totiž upozornila na nebezpečný výrobok pochádzajúci z Číny. Konkrétne má ísť o LED reflektor STREND PRO, ktorého typ je AG-HFLAL30W.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Ide o reflektor čiernej farby, ktorý má na sebe typový štítok s výrobcom, jeho adresou, typovým označením, symbolom triedy ochrany I, technickými údajmi a označením CE. Priložený návod je v slovenskom jazyku.

Takto vyzerá nebezpečný LED reflektor

Takto vyzerá nebezpečný LED reflektor. Zdroj: soi.sk

SOI sa nepáči jeho nedostatočná elektrická pevnosť. Tejto skúške ani výrobok nevyhovel. Došlo pri nej ku prierazu izolácie, tým pádom hrozí nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom.

Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa.

Slovenská obchodná inšpekcia

Slovenská obchodná inšpekcia skratka (SOI) je orgán štátnej správy Slovenskej republiky podriadený Ministerstvu hospodárstva. Je všeobecný orgán trhového dozoru v ochrane spotrebiteľa na vnútornom trhu.

Okrem slovenských zákonov, nariadení vlády SR a výnosov jej ministerstviev SOI vykonáva inšpekciu aj v rámci dodržovania nariadení Európskej komisie a Európskeho parlamentu. Ústrednou riaditeľkou je Mgr. RNDr. Nadežda Machútová.

 

Zaujímate sa o to, ako odísť do dôchodku so štedrým pasívnym príjmom? Pozrite si naše video.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TVNOVINYTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.