Vieme, ktorá letecká spoločnosť získala titul tej najlepšej na svete. Posledné roky nemá konkurenciu

  • Poznáme víťazov prestížnych ocenení.
  • Pozrite sa na špeciálne rebríčky.
Off topic Najlepšia letecká spoločnosť roku 2024
Najlepšia letecká spoločnosť roku 2024. Zdroj: shutterstock.com/M101Studio
BITmarkets BITmarkets

Takmer každý z nás aspoň raz za život letel lietadlom, či už na dovolenku, alebo na pracovnú cestu. Pri takomto druhu cestovania je komfort číslom jedna na zozname. Nie každá letecká spoločnosť však spĺňa požadovanú úroveň.

Podľa tohtoročných Skytrax Awards, ktoré sa považujú za Oscary komerčného letectva, sa opäť najlepšou leteckou spoločnosťou na svete stala Qatar Airways. Poznáme víťazov ostatných kategórií, tak sa spolu na nich poďme pozrieť, aby ste vedeli, ako si v oblakoch zabezpečiť top servis.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

„Neprekonateľná” spoločnosť

Qatar Airways získala prestížny titul „Najlepšia letecká spoločnosť sveta” už po ôsmykrát v 25-ročnej histórii týchto ocenení. K víťazstvu sa vyjadril pre CNN aj Edward Plaisted, CEO spoločnosti Skytrax.

Toto je mimoriadny úspech pre Qatar Airways, keďže už po ôsmykrát získali titul Najlepšej leteckej spoločnosti sveta.

Na ceremónii, ktorá sa konala v honosnom kaštieli neďaleko londýnskeho letiska Heathrow, Plaisted vyzdvihol tento úspech ako zdroj veľkej hrdosti a uspokojenia pre manažment a zamestnancov spoločnosti.

Topka medzi aerolinkami

Qatar Airways si za poslednú dekádu vybudovala silnú reputáciu. Spoločnosť pomohla katarskému letisku Hamad International Airport stať sa globálnym leteckým uzlom, ktorý konkuruje regionálnym rivalom Dubaju a Abú Dhabí.

Qatar Airways disponuje modernou flotilou 230 lietadiel, od obľúbených Airbus A380 superjumbo po Boeing 777-300ER, Boeing 787-8 a 787-9, Airbus A350-900 a A350-1000, ako aj menšími lietadlami.

CEO spoločnosti Qatar Airways, Badr Mohammed Al-Meer, v reakcii na ocenenie uviedol:

Toto je hrdý moment pre Qatar Airways a je mi cťou podeliť sa o toto ocenenie s mojimi tvrdopracujúcimi kolegami. Toto ocenenie je dôkazom našej neustálej oddanosti poskytovaniu bezkonkurenčných služieb a inovácií. Tešíme sa na ďalšie víťazstvá v budúcnosti.

Bolo to tesné

Tohtoročné ocenenia Skytrax boli najtesnejšie od ich založenia v roku 1999. Druhé miesto obsadila minuloročná víťazka, Singapore Airlines, iba tesne za Qatar Airways.

Do prieskumu sa zapojilo viac ako 21 miliónov zákazníkov zo 100 krajín. Hodnotili až 350 leteckých spoločností.

Singapurčania si odniesli cenu za najlepší personál v kabíne, čo ich senior VP, Tan Pee Teck, pripísal „neochvejnej oddanosti a profesionalite” ich tímov. Singapur získal aj ocenenia za najlepšiu prvú triedu a najlepšiu leteckú spoločnosť v Ázii.

ANA získala ocenenia za najlepšie letiskové služby a najlepší personál v Ázii, zatiaľ čo Saudia sa stala najviac zlepšenou leteckou spoločnosťou na svete.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Ktoré sú tie najlepšie nízkonákladové spoločnosti?

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: SkytraxTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.