Slováci môžu prísť o všetky peniaze na bankovom účte. Na toto si treba dať obrovský pozor

  • Podvodníci skúšajú na Slovákov nový trik.
  • Snažia sa ich obrať o peniaze vďaka šikovnej zámienke.
Novinky Slováci môžu prísť o peniaze pri aktuálnom podvode
Slováci môžu prísť o peniaze pri aktuálnom podvode. Zdroj: shutterstock.com/New Africa/Tupungato
BitmarketsBitmarkets

Na Slovensku sa šíri ďalšia vlna nebezpečných podvodov. V priebehu krátkeho okamihu môžu Slováci stratiť všetky úspory, ktoré majú uložené v banke. Zlodeji svoje obete kontaktujú telefonicky pod veľmi dobrou zámienkou. Polícia varuje Slovákov, aby sa nenechali nachytať na podvodné telefonáty, ktoré v tých dňoch zaplavili Slovensko.

Slováci sa stali terčom útokov podvodníkov

Pozor na aktuálny podvod

Polícia Slovenskej republiky vydala varovanie pred nebezpečnými podvodníkmi. „Slovensko zaplavili podvodné telefonáty vydávajúce sa za políciu, ide o scam,” zverejnila polícia na svojej facebookovej stránke.

 

Podvodníci kontaktujú Slovákov v mene polície. Vystrašia ich tvrdením, že niekto zneužil ich občiansky preukaz, prípadne aj ďalšie osobné údaje. Túto hlášku prehráva automat v slovenčine.

Následne falošný policajt v telefóne tvrdí, že hovorí len po anglicky, pretože pracuje na odddelení medzinárodnej kriminality slovenskej polície, ktorá sídli v Bratislave.

Podvodník sa snaží od Slovákov vylákať osobné údaje. Nabáda ich k tomu pod zámienkou, že ich chce podrobne informovať o prípade, no potrebuje vyhľadať správnu vyšetrovaciu zložku.

Podvodníci telefonujú z rôznych slovenských čísel

Mnohí Slováci oznámili polícií aj konkrétne telefónne čísla, z ktorých im podvodníci takto volali. Slovenská polícia vysvetlila, že ide o takzvaný „spoofing”.

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Polícia SRTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.