Elon Musk čelí obvineniu vlastných akcionárov

  • Elon Musk je v problémoch.
  • Čelí žalobe akcionárov Tesly.
  • Tí tvrdia, že zanedbal svoje povinnosti.
Novinky Elon Musk a Tesla
Elon Musk a Tesla. Zdroj: shutterstock.com/Frederic Legrand - COMEO/Sheila Fitzgerald
BITmarkets BITmarkets

Elon Musk má problém. Investori spoločnosti Tesla podali žalobu proti správnej rade a Elonovi Muskovi v súvislosti s jeho novým startupom xAI. Tieto právne kroky prichádzajú po tom, čo sa objavili obavy z možného konfliktu záujmov a porušenia povinností zo strany Muska i ďalších členov správnej rady. Tí mali zanedbať záujmy svojich investorov v prospech spomínanej spoločnosti.

Konflikt záujmov a porušenie povinností

Investori tvrdia, že Elon Musk a správna rada Tesly neprimerane využívajú prostriedky a zdroje spoločnosti na podporu nového startupu xAI. Práve to by z ich pohľadu mohlo poškodiť záujmy Tesly a jej akcionárov.

xAI, nový podnik Elona Muska zameraný na vývoj pokročilých technológií umelej inteligencie, bol predstavený pomerne nedávno. Vyvolal však značný záujem aj kontroverzie.

Podľa žaloby Musk a správna rada nedodržali svoje povinnosti voči Tesle tým, že neprimerane podporovali startup xAI. To spôsobilo, že nevenovali dostatočnú pozornosť potenciálnym konfliktom záujmov.

Investori sa obávajú, že zdroje Tesly, a to vrátane času či odbornosti jej zamestnancov, sú presmerované na podporu xAI. Pre investorov je podstatné, že by to mohlo negatívne ovplyvniť výkonnosť a hodnotu Tesly.

Napriek tomu, že Musk je majiteľom oboch spoločností, je potrebné si uvedomiť, že jeho povinnosťou je zabezpečiť, aby tieto spoločnosti fungovali čo najlepšie. Žalobcovia tiež tvrdia, že Musk a správna rada nezabezpečili primeranú transparentnosť a informovanosť akcionárov o možných dôsledkoch podpory xAI. Nedodržanie povinností by mohlo viesť k zníženiu dôvery investorov či dokonca k poškodeniu reputácie Tesly na trhu.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.

Najčítanejšie články

1

Od júla budú v slovenských obchodoch platiť úplne nové pravidlá

2

Najhoršie reštaurácie na Slovensku: Drzá obsluha, pasce na turistov či skryté poplatky

3

Tisíce Slovákov dostanú list od Sociálnej poisťovne. Mnohých nepoteší

4

Už to začalo. Praská akciová bublina, varujú analytici

5

Najväčší operátor mení ceny. Zákazníci, ktorí nesúhlasia, môžu od zmluvy odstúpiť

PR články

Kryptomagazín sa stal hlavným partnerom konferencie CryptoVestibull. Získajte vstupenky za zvýhodnenú cenu

Henrieta Balázsová  | 14. júna 2024

Kryptomagazín sa stal hlavným partnerom prestížnej konferencie CryptoVestibull, ktorá sa zameriava na svet kryptomien a blockchain technológií. CryptoVestibull: Unikátne podujatie CryptoVestibull je podujatie, ktoré združuje odborníkov, nadšencov a investorov z oblasti kryptomien a blockchainu.

Kryptomagazín sa stal hlavným partnerom konferencie CryptoVestibul