Pustnúce budovy Hypernovy prejdú rekonštrukciou. Nové obchody pribudnú vo dvoch mestách

  • To, aké značky budú v retailovom parku otvorené, však zatiaľ jasné nie je.
  • Je možné, že v priestoroch otvorí svoje brány Biedronka?
Ekonomika Chátrajúce budovy Hypernovy prejdú rekonštrukciou
Chátrajúce budovy Hypernovy prejdú rekonštrukciou. Zdroj: Shutterstock.com/Kamil Macniak, insta_photos

Opustené budovy bývalej Hypernovy by mali prestať zívať prázdnotou. Informuje o tom portál Hospodárske noviny. Podľa dostupných informácií by si niektoré z týchto budov vzala pod krídla finančná skupina J&T, ktorá ich plánuje premeniť na retailové parky.

Počas roka 2023 tak urobila v Pezinku. O ďalšie dve mestá by sa mal tento zoznam rozšíriť v budúcom roku.

O ktoré mestá pôjde?

Potvrdila to PR manažérka Katarína Dubeňová, ktorá prezradila, že konkrétne pôjde o mestá Lučenec a Nové Zámky. Práve predajňa Hypernovy v Nových Zámkoch bola celkom veľká a disponovala aj podzemnými garážami. Po jej neúspechu sa o šťastie pokúsil nájomca Hobbi, ktorý však tiež úspech nenašiel.

Po tom, čo z priestorov odišiel aj tento nájomca, budova ostala opustená a čakala na revitalizáciu, ktorej sa zrejme konečne dočká. To, aké značky budú v retailovom parku otvorené, však zatiaľ jasné nie je.

Hospodárske noviny uviedli, že v existujúcich nákupných zónach si priestory prenajímajú značky ako Kik, Planeo, Deichmann, DM Drogéria a ďalšie. V Pezinku sa do týchto priestorov podarilo prilákať aj potravinový reťazec Lidl. Podľa PR manažérky developera sa tento koncept osvedčil a momentálne ho úspešne prevádzkujú pod názvom Storia v ôsmich retail parkoch.

Ak sa vrátime k špekuláciám o nových nájomcoch, čoraz častejšie sa hovorí aj o príchode superlacného reťazca Biedronka, ktorý bude na Slovensku potrebovať množstvo priestorov, vrátane tých v malých mestách. To však platí iba v prípade, že by reťazec uplatnil svoju stratégiu z Poľska. V tejto chvíli teda nevieme s istotou povedať, či Biedronka figuruje na zozname možných predajcov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.