Známa doručovateľská firma chystá novinku. Slovákov poteší najmä nízkymi cenami

  • Doručovateľská spoločnosť už v súčasnosti spravuje sieť odberných miest.
  • Doručovanie do boxov je pre mnohých Slovákov pohodlným riešením, pretože nemusia doma čakať na kuriéra.
Ekonomika Známa doručovateľská firma chystá novinku
Známa doručovateľská firma chystá novinku. Zdroj: Shutterstock.com/Mino Surkala, stockfour
BITmarkets BITmarkets

Ak si niečo objednáte, necháte si to doručiť kuriérom alebo si zvolíte balíkobox? Druhá možnosť doručenia je vo väčšine prípadov lacnejšia, čo jej pridáva na popularite.

Práve na obľúbenosť tejto možnosti reaguje spoločnosť Slovak Parcel Service. Podľa portálu Živé totiž oznámila spustenie vlastnej siete balíkoboxov, ktorej názov bude Balíkovo.

Stovky odberných miest

„SPS plánuje do konca roka rozmiestniť v mestách aj obciach Slovenska stovky takýchto odberných miest, čím chce sprístupniť najlacnejšie doručovanie zásielok čo najväčšiemu počtu zákazníkov,” spresnila spoločnosť.

Doručovateľská spoločnosť už v súčasnosti spravuje sieť odberných miest a tiež doručuje balíky do Alzaboxov.

„SPS začne distribuovať boxy do slovenských miest a obcí už koncom mája 2024. V priebehu roka pribudnú stovky boxov po celom Slovensku. Bude to cenovo najvýhodnejšia možnosť pre doručovanie zásielok na Slovensku,” uvádza bez uvedenia cenových detailov.

Výhodou je, že klient si môže zásielku vyzdvihnúť kedykoľvek a nemusí sa prispôsobovať času doručenia kuriérom. SPS plánuje inštalovať aj menšie boxy.

Všetky balíkomaty budú ekologickým spôsobom doručenia zásielok. V porovnaní napríklad s Packetou nie je na vyzdvihnutie zásielky pri balíkoboxe od SPS potrebný mobilný internet a mobilná aplikácia. Stačiť bude SMS kód.

Balíkoboxy budú fungovať na princípe fotovoltiky a majú k dispozícii až 20 schránok.

Najviac balíkomatov na Slovensku má Packeta, konkrétne ich je 1 584. Alza ich prevádzkuje viac ako 700, spoločnosť GLS 534 a Slovenská pošta 229.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Packeta pred rokom predstavila novinku

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Živé.skTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.