Cena Bitcoinu opäť rastie – je vhodný čas na investíciu?

Sponzorované články Bitcoin opäť rastie
Bitcoin opäť rastie. Zdroj: shutterstock.com/Artie Medvedev/nuttapon averuttaman
BitmarketsBitmarkets

Posledný týždeň bol pre Bitcoin jeden z najúspešnejších za ostatné dva mesiace. Cena najhodnotnejšej kryptomeny sa opäť dostala cez 67-tisíc dolárov, čo z týždňového hľadiska predstavuje nárast o viac ako 7 %. Najvyšší denný prírastok Bitcoin zaznamenal minulý týždeň v stredu, keď zvýšil hodnotu o viac ako 8 %.

Znamená to, že je vhodný čas na investíciu? Alebo sa oplatí počkať, kým cena Bitcoinu opäť neklesne? V tomto článku si rozoberieme rôzne analýzy, ktoré pomôžu poodhaliť odpovede na tieto otázky.

Navštíviť 99Bitcoins

Cena Bitcoinu prekonala predošlé maximum spred mesiaca

Momentálna hodnota Bitcoinu prekročila hranicu 67-tisíc, z čoho môžeme vyvodiť hneď dva závery. Poprvé, túto cenu prekonal prvýkrát od 24. apríla. Ak sa dokáže nad touto cenou udržať, naznačuje to koniec obdobia korekcie. Podruhé, svojou dynamikou smeruje k otestovaniu hornej hranice vzoru býčej vlajky. Tento pattern Bitcoin formuje už od marca, keď jeho cena striedavo stúpala a klesala k hraniciam podpory a rezistencie. Po viacerých poklesoch to dnes vyzerá, že by Bitcoin mohol preraziť úroveň odporu a smerovať k cieľu býčej vlajky v hodnote 90-tisíc dolárov.

Aký je však dôvod náhleho rastu? Zrejme je za tým správa investorov 13F, z ktorej vyplýva, že významné inštitúcie vo veľkom nakupujú bitcoinové ETF. Akonáhle sa rozhodnú veľkí hráči nakupovať isté aktívum, retailoví obchodníci ich nasledujú. To len prispieva k zvyšovaniu dôveryhodnosti Bitcoinu a naň viazaných ETF, čím sa očakáva aj ďalší rast ceny Bitcoinu.

Rovnaký sentiment naznačujú technické ukazovatele RSI a MACD. Pri indexe relatívnej sily (RSI) môžeme pozorovať, že sa Bitcoin dostal na úplný stred indikátoru, keď dnes dosahuje 50 bodov zo 100. Dôležité je skôr sledovať rastový trend RSI, keď za posledný týždeň vystúpal z úrovne 44 na aktuálnych 50 bodov. Pre signál budúceho zhodnotenia zase môžeme preskúmať indikátor MACD.

Ukazovateľ Moving Average Convergence Divergence naznačuje smer a silu trendu kryptomeny, pričom ju charakterizujú dve línie. Z grafu vyššie môžeme vidieť, že hlavná a signálna línia sa pretli medzi 11. a 12. májom. Zároveň sú obe rastúceho profilu, z čoho sa dá usudzovať, že Bitcoin má býčiu povahu.

Bitcoin nad hladinu 70-tisíc dolárov? Zhodujú sa na tom viacerí analytici

Momentálne sa zdá, že cena Bitcoinu má šancu opäť vytvoriť silné rastúce sviečky. Naznačujú to viaceré indikátory, ale aj predpovede uznávaných analytikov kryptosféry. Napríklad Titan of Crypto so 78-tisícmi sledovateľov na sieti X má jednoznačne býčiu náladu. Svoj názor dokazuje grafom prekonania cenových stropov v celej histórii Bitcoinu.

Analytik Steph is Crypto zase na parabole ukazuje, že Bitcoin má šancu vystúpať až k hranici 100-tisíc dolárov. Na jednom z predchádzajúcich príspevkov svoj odhad podkladá glafom prelomenia inverzného patternu Head and Shoulders.

Ten istý dôvod uviedol aj ďalší z populárnych kryptoobchodníkov, Moustache. Pozitívne reakcie voči cene Bitcoinu má aj vďaka takzvanému Golden Cross patternu, keď sa trendové línie 50 a 100-denného exponenciálneho kĺzavého priemeru pretnú. Naposledy sa tak stalo v októbri 2023 a odvtedy cena Bitcoinu vzrástla o 170 %. Ten istý vzor môžeme vidieť aj počas mája 2024, preto Moustache verí, že by Bitcoin mohol dosiahnuť cenu viac ako 73 tisíc dolárov už v nasledujúcich dňoch.

Technická analýza, zhoda viacerých analytikov aj pokročilé indikátory naznačujú, že Bitcoin už čoskoro čaká možný príchod do nového býčieho obdobia. Cieľom je nielen prekonanie, ale aj navýšenie historického cenového rekordu, a to až na hranici 90-tisíc dolárov. Ak sa tak stane, dá sa predpokladať, že porastú aj ďalšie kryptomeny. Najviac potom tie, čo sú na začiatku životného cyklu a disponujú hlbokou užitkovosťou. Takou je kryptomena 99BTC od známeho kryptoportálu 99Bitcoins. Vďaka kryptomene sa tiež naučíte lepšie rozoznávať vyššie uvedené trhové signály.

Navštíviť 99Bitcoins

Zarábajte tokeny 99Bitcoins vďaka mechanizmu learn-to-earn

Platforma 99Bitcoins si za svoju viac ako desaťročnú existenciu vybudovala renomé jednej z najobľúbenejších portálov na kryptotrhu. Novinky a analýzy 99Bitcoins dnes odoberá viac ako 2,8 milióna používateľov, pričom na YouTube sleduje ich videá cez 709-tisíc odberateľov. Až doteraz sa však portál účastnil kryptosféry len v pozícii pozorovateľa, analytika a plnil vzdelávaciu funkciu. To sa pred pár dňami zmenilo, keď tím v pozadí 99Bitcoins spustil predpredaj vlastnej kryptomeny – 99BTC.

Ako sa na renomovanú značku patrí, nejde o žiadny token bez využitia. Na trh totiž prináša úplne nový mechanizmus zarábania tokenov, ktorý nazval learn-to-earn. Jeho princíp sa inšpiruje úspešnými modelmi ako napríklad play-to-earn, no s tým rozdielom, že tu zarábate nové tokeny učením sa. Súčasťou nového tokenu je tak 79 hodín vzdelávacieho materiálu z prostredia investovania, obchodovania a kryptomien.

Projekt 99Bitcoins láka investorov

Projekt 99Bitcoins láka investorov. Zdroj: 99Bitcoins

Realita vyzerá tak, že vy budete prechádzať viacerými kurzami, testami, kvízami či interaktívnymi prednáškami, za čo vám projekt 99Bitcoins pridelí natívne tokeny. Vo výsledku sa naučíte lepšie pozorumieť dynamike trhu a uskutočniť výhodnejšie investičné rozhodnutia. Keďže tokeny 99BTC bežia na sieti Ethereum, svoju odmenu môžete rovno uzamknúť s ročným percentuálnym výnosom až 1153 %. To už je druhý typ pasívneho príjmu, ktorý 99Bitcoins ponúka novým majiteľom tokenu.

Treticu výhod využitia predpredaja završuje airdrop Bitcoinov v celkovej hodnote 99 999 dolárov. Platforma po skončení predpredaja náhodne vyberie 99 skorých investorov, medzi ktorých Bitcoiny rozdelí. Kombinácia atraktívneho modelu learn-to-earn, stakingu a airdropu zaujala svoju cieľovú skupinu, preto predpredaj doteraz vyzbieral 1,46 milióna dolárov. V momentálnej fáze si tak môžete token 99BTC kúpiť za cenu 0,00105 dolárov.

Len čo sa naplnia predpovede o bull rune a token 99Bitcoins vstúpi na prvé kryptoburzy, dá sa očakávať prudký nárast jeho hodnoty. Najmä ak majú tvorcovia v pláne premostiť všetkých 99 miliárd tokenov na druhú vrstvu bitcoinovej siete, ktorej priazeň rastie každým dňom. Ak chcete byť súčasťou tohto progresu, zapojte sa do predpredaja čo najskôr a zaistite si požadovaný počet tokenov. Nákup realizujete prostredníctvom kryptomien ETH, BNB, USDT alebo platobnou kartou.

Web 99Bitcoins

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: