Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Ako to aktuálne vyzerá s Bitcoinom? Známy kryptoanalytik predal BTC a nakúpil altcoiny

  • Cena BItcoinu zaznamenala značný nárast.
  • Analytici prezradili, čo nárast ovplyvnilo.
  • V hre sú však stále atraktívnejšie alternatívne kryptomeny.
Novinky Ako to aktuálne vyzerá s Bitcoinom?
Ako to aktuálne vyzerá s Bitcoinom? Zdroj: shutterstock.com/Asier Romero/phanurak rubpol
BitmarketsBitmarkets

V posledných týždňoch trh s Bitcoinom zažil významný nárast, píše CryptoNews. Cena najsilnejšej kryptomeny prekročila hranicu 66 000 dolárov.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Čo pozitívne zamávalo s Bitcoinom?

Oživenie hodnoty Bitcoinu možno vo veľkej miere pripísať priaznivým makroekonomickým ukazovateľom, konkrétne poklesu jadrovej inflácie v USA na trojročné minimum 3,4 %, ako uvádzajú najnovšie údaje Indexu spotrebiteľských cien.

Tento pokles inflácie vzbudil optimizmus investorov a postavil Bitcoin a ďalšie kryptomeny do pozície atraktívnych záruk v čase ekonomickej neistoty. Tieto aktíva sa historicky osvedčili počas období nižšej inflácie, keďže sú považované za alternatívy k tradičným aktívam citlivým na infláciu.

Okrem toho naznačujú miernejšie inflačné čísla možnosť nadchádzajúcich znížení úrokových sadzieb v USA. Napriek tomu, že Federálny rezervný systém si zachováva opatrný prístup, posun v ekonomických ukazovateľoch by pravdepodobne mohol urýchliť jeho prispôsobovací časový plán.

Pozitívna správa pre BTC

Takáto situácia vytvára priaznivé prostredie pre investície do rizikových aktív ako je Bitcoin. Trhová reakcia bola okamžitá. Cena Bitcoinu vzrástla o 7 % len za 24 hodín, čím dosiahol svoju najvyššiu úroveň od konca apríla.

Strategické ťahy investorov

Paralelne s týmito ekonomickými vývojmi dochádza k významným strategickým zmenám medzi investormi, informuje CoinPedia.

Analytik predáva BTC

Renomovaný kryptoanalytik Michaël van de Poppe oznámil rozhodnutie predávať svoje podiely v Bitcoine. Ako dôvody uviedol vplyv silného dolára, tlaky regulácie v USA a kvantitatívne utiahnutie Federálneho rezervného systému.

Namiesto toho sa van de Poppe obracia k alternatívnym minciam, ktoré sú motivované ich potenciálom pre vyšší výnos a nižšie ohodnotenia, ďalej podnietené očakávaným schválením ETF pre Ethereum.

 

Tento strategický krok poukazuje na širší trend. Investori nielen reagujú na okamžité zmeny cien, ale tiež sa snažia pripraviť na budúce príležitosti, čo odráža hlboké zapojenie do trhových dynamík a regulačných prostredí.

Stratégia van de Poppeho zahŕňa významné pridelenie prostriedkov do Etherea a výber ďalších alternatívnych mincí.

Čo sa stane s Bitcoinom v najbližších dňoch?

Keď sa cena Bitcoinu stabilizuje okolo 65 863 dolárov, očakáva sa podľa informácií portálu CoinTelegraph zvýšený dopyt od veľkých investorov. To naznačuje robustnú akumulačnú fázu.

Ide o kľúčový moment, keďže napriek súčasnému rastu analytici ako Rekt Capital a firmy ako CryptoQuant naznačujú, že Bitcoin by mohol dosiahnuť nové maximá až o niekoľko týždňov. Pokračujúca akumulácia veľkých investorov a obmedzený zostatok Bitcoinov na mimoburzových obchodných stoloch poukazuje na udržiavaný dopyt, ktorý by nakoniec mohol tlačiť cenu nad jej predchádzajúce historické maximum.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Okrem toho celý trh s kryptomenami zažil značné oživenie, pričom alternatívne mince ako Solana a NEAR zaznamenali významné zisky.

Nedávny cenový nárast Bitcoinu teda podmienilo viacero makroekonomických ukazovateľov, strategické pohyby investorov a býčí trhový sentiment. Vzájomná interakcia medzi ekonomickými ukazovateľmi a strategickým pozicionovaním bude pravdepodobne naďalej formovať trajektóriu Bitcoinu a širšieho trhu s kryptomenami.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.