Dosiahne Bitcoin v roku 2023 hodnotu 50 000 dolárov? V predpredaju BTC20 sa už vyzbieralo viac ako 1,7 milióna dolárov

PR články Bitcoin do konca roka na 50 000 dolároch.
Bitcoin do konca roka na 50 000 dolároch. Zdroj: shutterstock.com/TY Lim
BITmarkets BITmarkets

Bitcoin zažíva veľmi zaujímavý rok 2023. Určite ho možno zatiaľ považovať za dobrý rok v porovnaní s tým predošlým, no investori napriek tomu momentálne pociťujú frustráciu. Po prekročení hranice 30 000 $ totiž cena Bitcoinu opäť klesla pod túto hranicu. Okrem toho ešte prednedávnom sa hovorilo o tom, že do konca roka Bitcoin prekročí hranicu 50 000 $. Aktuálna situácia tomu nenasvedčuje.

Nedávny vývoj môže naznačovať, že cena Bitcoinu v blízkej budúcnosti vystrelí, čomu sa budeme venovať ďalej v článku. Podotýkame však, že sa tak zatiaľ neudialo, čo medzi investormi vyvoláva určité obavy a znepokojenie.

Je tak trochu ironické, že predpredaj nového tokenu BTC20 zaznamenáva veľký úspech, nakoľko tento token je inšpirovaný práve Bitcoinom. Aktuálne by dokonca mohlo ísť o najlepšiu kryptomenu na nákup. Dôvody, prečo sa môže jednať o kryptomenu budúcnosti, uvedieme neskôr, no najprv sa bližšie pozrieme na to, či Bitcoin dokáže do konca roku 2023 prekročiť hranicu 50 000 $.

Investovať do BTC20

Bitcoin môže stále dosiahnuť hodnotu 50 000 $, no pravdepodobne nie tento rok

Bitcoin má za sebou veľmi búrlivý polrok. Ako môžete vidieť z vyššie uvedeného grafu, ktorý ukazuje cenový pohyb Bitcoinu od začiatku roka, prvé dva štvrťroky boli pre túto najväčšiu kryptomenu veľmi priaznivé. Prečo sú teda investori momentálne takí skleslí?

Ako je to v prípade Bitcoinu bežné, veľa kryptoanalytikov a influencerov má tendenciu nechať sa uniesť, keď sa Bitcoin teší akémukoľvek rastu. Tieto odporúčania analytikov je potrebné vždy brať s rezervou. Akýkoľvek rozruch okolo Bitcoinu totiž môže sám o sebe spôsobiť vystrelenie ceny.

Pred niekoľkými mesiacmi cena Bitcoinu stagnovala a nezdalo sa, že by v dohľadnej dobe mohla táto kryptomena prelomiť hranicu 30 000 dolárov. Okrem toho, trh s kryptomenami potom zasiahla správa, že Americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) žaluje spoločnosti Coinbase a Binance za kótovanie cenných papierov. Zdalo sa, že trh by sa mohol vrátiť do útlmu roku 2022.

Bitcoin je tesne pod 30 000 dolárov

Bitcoin je tesne pod 30 000 dolárov. Zdroj: coinmarketcap.com

Následne však došlo k zvratu, pretože americké finančné trhy zasiahli proti SEC a vstúpili do tejto kauzy. BlackRock a niektoré z najväčších spoločností spravujúcich aktíva požiadali o ETF a cena Bitcoinu potom vystrelila nahor. Toto legitimovanie trhu bolo to, po čom krypto priemysel túžil už roky a verejnosť bola zvedavá, čo sa bude diať ďalej. Ukázalo sa však, že vývoj bude pomalší ako sa pôvodne predpokladalo.

Obavy investorov tiež spočívajú v tom, že hodnota Bitcoinu klesla pod úroveň 30 000 dolárov. Udialo sa tak pravdepodobne následkom toho, že spoločnosť Ripple (XRP) vyhrala svoj prípad proti SEC, čo by tiež mohlo naznačovať ako dopadne spor SEC s burzami Coinbase a Binance.

Mnoho altcoinov sa v súčasnosti teší určitému rastu, čo tiež môže mať za následok zníženie trhovej kapitalizácie Bitcoinu. Investori by však nemali podliehať panike. Cena Bitcoinu bude pravdepodobne v blízkej budúcnosti opäť stúpať, stačí byť len trpezlivý.

A čo sa týka dosiahnutia hranice 50 000 dolárov pred koncom roku 2023, to závisí od mnohých vonkajších faktorov. Kryptoanalytici však predpokladajú, že Bitcoin prekročí túto hranicu až v roku 2024. Ak však hľadáte kryptomenu, ktorej hodnota v porovnaní s Bitcoinom vystrelí rýchlejšie, no jej ostatné vlastnosti pripomínajú Bitcoin, čítajte ďalej.

BTC20 – cestujte späť v čase a zažite éru, keď sa Bitcoin obchodoval za 1 $

Zatiaľ čo sa investori obávajú toho, že Bitcoin sa nachádza pod hranicou 30 000 $, existuje projekt, ktorý vracia investorov späť v čase, keď sa Bitcoin obchodoval za 1 $. Ide o nový kryptoprojekt s názvom BTC20.

Vývojársky tím projektu BTC20 si je vedomý toho, že väčšina priaznivcov kryptomien si nepamätá obdobie, keď bol Bitcoin v apríli 2011 dostupný za 1 dolár. Hlavnou myšlienkou projektu je to, že každý investor si zaslúži druhú šancu. Túto druhú šancu predstavuje predpredaj tokenu BTC20, počas ktorého si môžete zakúpiť token práve za cenu 1 dolár.

Ešte lepšia je skutočnosť, že cena tokenu zostane na 1 dolári až do jeho vypredania, a tak môže čo najväčší počet ľudí zažiť to, čo prví investori s Bitcoinom. Z tohto dôvodu ide o jeden z najunikátnejších a najsľubnejších predpredajov kryptomien, do ktorého sa môžete zapojiť.

Projekt BTC20

Projekt BTC20. Zdroj: btc20.com

Projekt BTC20 má tiež ďalšie spoločné vlastnosti s Bitcoinom. Do predpredaja sa totiž uvoľní len 6,05 milióna tokenov z celkového množstva 21 miliónov tokenov, čo je podobné množstvu Bitcoinov z roku 2011. To považujeme v súčasnosti za skvelý koncept, nakoľko nedostatok je veľmi lákavý pre trh s kryptomenami. Očakávame preto, že tento faktor tiež výrazne ovplyvní cenu BTC20 v blízkej budúcnosti.

Projekt BTC20 však nie je vo všetkých ohľadoch rovnaký ako Bitcoin a práve najlepšie vlastnosti projektu spočívajú v odlišnostiach. BTC20 napríklad predstavuje v porovnaní s Bitcoinom oveľa ekologickejšiu, dlhodobo udržateľnejšiu alternatívu. Na rozdiel od Bitcoinu využíva mechanizmus Proof-of-Stake, ktorý je energeticky úspornejší a umožňuje tiež staking tokenu.

Okrem toho majú investori tiež príležitosť prostredníctvom tokenov BTC20 generovať pasívny príjem. Zvyšných 14,95 milióna tokenov sa totiž po skončení predpredaja uzamkne v stakingovom kontrakte a následne sa budú môcť investori zapojiť do stakingu. Navyše, staking zvyšuje bezpečnosť projektu, takže ide o priaznivú situáciu pre investorov aj pre vývojársky tím.

Pevný strop predpredaja je nastavený len na 6 miliónov dolárov, pričom len týždeň od spustenia predpredaja sa vyzbierali takmer 2 milióny dolárov. Investori sa na rozdiel od iných kryptoprojektov nemusia obávať zvýšenia ceny tokenu počas predpredaja, no nie je vylúčené, že predpredajné tokeny sa čoskoro minú. Preto pokiaľ zvažujete investíciu do tohto projektu, odporúčame vám dlho neváhať.

Investovať do BTC20

Záver

Podľa nášho názoru nie je dôvod na paniku ohľadom vývoja Bitcoinu. Neočakávame, že Bitcoin zažije veľkú krízu. Investorom odporúčame pozrieť sa na súčasný vývoj z makroskopického pohľadu, vďaka čomu budú následne schopní zaznamenať progres počas tohto roku.

Bitcoin možno nedosiahne hranicu 50 000 dolárov skôr ako v roku 2024, a tak možno stojí za zváženie investícia do predpredaja tokenu BTC20. Súčasný vývoj napovedá tomu, že by cena tohto tokenu mohla oveľa viac vystreliť než hodnota Bitcoinu. Vzhľadom na nízku cenu tokenu nemusíte riskovať stratu vysokého kapitálu.

Článok vznikol v spolupráci s Finixio.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd