8200 $ – Bitcoin dva týždne pred halvingom vymazal COVID-19 dump!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Ak sledujete trh s kryptomenami, iste máte v živej pamäti MEGA dump z 12. marca. Vtedy padalo všetko. Bitcoin, Ethereum, ostatné kryptomeny, akciové indexy, ba aj zlato. Kvôli pandémii koronavirusu vznikla obrovská panika, ktorá z trhov vymazala tisícky miliárd dolárov a Bitcoin vtedy klesol na tohtoročné low – 3700 $.

30m BTC/USD - Bitstamp

30m BTC/USD – Bitstamp

Dlho sa tam však neohrial a okamžite začal pracovať na návrate. Pod tlakom blížiaceho sa halvingu v priebehu siedmich týždňov zaznamenal rast o takmer 120 % a dnes pred obedom kompletne zmazal celý korona-dump. Všetko však ešte nie je vyhraté.

Je toto koniec bear marketu? – BTC Fear & Greed Index konečne rastie

Bitcoin na dlhoročnej rezistencii

Bitcoin sa aktuálne obchoduje na hladine 8155 $ a aktuálne high je ešte o niečo vyššie na 8200 $ (Bitstamp). Nachádza sa však vo veľmi silnej dlhoročnej rezistencii, ktorú predstavuje pásmo 7500 – 8300 $. Táto rezistencia niekoľkokrát odrazila pokus Bitcoinu o ďalší rast.

1W BTC/USD - Bitstamp

1W BTC/USD – Bitstamp

Aj altcoiny sa pekne ťahajú za Bitcoinom. Veľa z nich však vykazuje známky oslabovania. Tento fenomén sme zachytili aj v našej analýze – predikujú altcoiny pokles celého trhu?

https://kryptomagazin.sk/zvlastna-kriza-akcie-rastu-bohati-zarabaju-a-my-im-to-splatime-inflaciou/