Analýza BTC – kde je najbližší support krátkodobej korekcie?

Analýzy BTC krátkodobo klesá. Zdroj: Shutterstock.c
BTC krátkodobo klesá. Zdroj: Shutterstock.com/Maksim Safaniuk
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

BTC sa vrátil pod MA21 na perióde 4H a z krátkodobého hľadiska vytvára korekčný leg. Kde sa táto korekcia ukončí? RSI totiž pokračuje v negatívnej divergencii a rovnako aj objemy na strane medveďov začali prevyšovať tie na strane býkov. Pri poslednom poklese Bitcoinu zaznamenala korekciu aj dominancia BTC, ktorá sa v čase písania článku nachádza na hodnote 45,16 %.

Bitcoin po dosiahnutí maxima 57 850 $ vytvoril krátkodobý korekčný leg. Rast sa tak na chvíľu zastavuje a cena neudržala MA21. Stále sledujeme oblasť supportu na hladine 53 000 $, kde sa nachádza predošlé dlhodobé lokálne maximum. Ďalšia supportná zóna je okolo hladiny 51 000 $, kde je pre zmenu rezistencia z predošlých maxím, ktorá môže slúžiť ako budúci support.

BTC/USD 4H. Zdroj: TradingView

BTC/USD 4H. Zdroj: TradingView

Prečítajte si aj predošlú analýzu – Analýza BTC – rast pokračuje, no jeho sila postupne slabne

Chceš nakúpiť a obchodovať kryptomeny? Burza Binance je aktuálne najlepšie hodnotenou burzou na svete s veľmi lacnými poplatkami za nákup. Vytvor si teraz účet cez náš >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní.

BTC je dlhodobo stále bullish

Bitcoin narástol iba za 12 dní o 41,60 % bez vážnejšej korekcie. Od posledného maxima sa cena znížila iba o 3,80 %. Súčasný pokles je preto zatiaľ zanedbateľný. Takýto rast však musí časom čeliť aj vážnejšej korekcii. Z krátkodobého hľadiska zatiaľ pokračuje klesajúci trend. 

Na identifikovanie reverzie trendu nám poslúži 123 bottom formation a taktiež nárast býčích objemov, ktoré musia prevýšiť tie medvedie. Z dlhodobého hľadiska sa sentiment nezmenil a stále platí, že sme na počiatku druhej časti bullrunu. Z krátkodobého hľadiska však cena musí vychladnúť.

Mohlo by ťa zaujímať – CEO Bitmexu uvádza 3 dôvody, prečo rozvojové krajiny začnú používať Bitcoin!

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.