Bola prijatá sťažnosť na Muska za manipuláciu s trhom – Elon kontruje oznámením, kedy Tesla obnoví platby v Bitcoinoch!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bola prijatá sťažnosť na Muska za manipuláciu s trhom – Elon kontruje oznámením, kedy Tesla obnoví platby v Bitcoinoch!

Generálna riaditeľka spoločnosti Sygnia Magda Wierzycka podala oficiálny návrh na vyšetrenie údajnej manipulácie Elona Muska s trhom a najmä s Bitcoinom. Sťažnosťou sa by sa mala podľa všetkého zaoberať komisia pre cenné papiere a burzy v USA.

Musk vyzýva minerov ku využívaniu čistej energie

Túto informáciu priniesol portál Cointelegraph a ako už býva zvykom, Musk veľmi rýchlo reagoval na toto obvinenie. Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla tvrdí, že jeho spoločnosť nemá v úmysle neobnoviť prijímanie platieb v Bitcoinoch, ale až keď sa potvrdí, že mineri využívajú pri ťažbe čistú energiu.

Podľa Wierzyckej Musk s úplnou vážnosťou a úmyselne vystrelil cenu Bitcoinu, len preto, aby následne na vrchole predal väčšinu svojho BTC portfólia.

Musk opäť reagoval :

„Toto je veľmi nepresný údaj. Tesla doteraz predala iba približne 10% podielu BTC, len preto aby potvrdila, že sa dá Bitcoinu ľahko zbaviť bez manipulácie trhu.”

Správa o tom, že Tesla ukončila prijímanie platieb v BTC prišla ešte v apríli. Musk priznal, že tento počin bol vedený s určitým úmyslom. Chceli totiž dokázať likviditu Bitcoinov ako alternatívu ku hotovosti. Sú to naozaj zvláštne a najmä rýchle rozhodnutia, keďže ešte mesiac predtým Musk oznámil, že Tesla pridala do svojho portfólia Bitcoiny v hodnote 1,5 miliardy USD.

Celý tento proces však trval veľmi krátko. Obavy zo spotreby energie vyvolali v celom krypto priemysle negatívny boom. Okrem Muska sa pridala aj Čína s úmyslom zakázať ťažbu BTC. Čo nasledovalo po mediálnej prestrelke už všetci vieme – Bitcoin zaznamenal pokles o 54%.

Skončí sa negatívny mediálny boom okolo Bitcoinu ?

Počas víkendu Musk ozrejmil a naznačil, keby by mohla Tesla opäť prijímať platby v Bitcoinoch:

„Keď sa potvrdí, že mineri využívajú čistú energiu s pozitívnym trendom do budúcnosti, Tesla opäť umožní transakcie s Bitcoinom.”

Pred nedávnom dostal Musk pozvánku od CEO MicroStrategy Michaela Saylora, na stretnutie minerov BTC. Toto stretnutie položilo základy pre vznik dobrovoľného samoregulačného orgánu – „Rada pre ťažbu Bitcoinov”. Samozrejme hlavným cieľom rady bude navýšenie možností využívania obnoviteľných zdrojov pri ťažbe kryptomien.

Napriek veľkému množstvu negatívnych správ a odhaduje, že približne 75% minerov, už aktuálne využíva alternatívne zdroje energie, konkrétne bezuhlíkové zdroje. Uviedol to analytik spoločnosti Ark Investments Yassine Elmandjra.

Bitcoin na 85 000 USD v priebehu pár mesiacov ? Podľa analýzy Decentrader je to jasné!