Najväčšia Bitcoin konferencia v Miami – prvý deň v skratke

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Prvý oficiálny deň konferencie Bitcoin 2021 v Miami na Floride priniesol množstvo zaujímavých udalostí. Tisíce účastníkov konferencie sa zišli, aby sa zúčastnili prejavov a rozhovorov od širokej škály hostí, ako napríklad starostu Miami Francis Suareza, ktorý hovoril o úsilí mesta „vytvoriť hlavné mesto Bitcoinu, blockchainu a ťažby na svete”.

Dni viazania meny na centrálnu banku sa blížia ku koncu,” uviedol Suarez po vyjadrení niekoľkých pozitívnych názorov na Bitcoin. Tvrdil, že USA sa stanú elektrárňou na ťažbu Bitcoinov s čistou energiou.

Čítajte tiež – Je tokenizácia cenných papierov budúcnosťou investovania?

Miami nabité hosťami

Medzi ďalšími rečníkmi a respondentmi bol okrem iných aj šéf spoločnosti Kraken Dan Held, výkonný riaditeľ MicroStrategy Michael Saylor a zakladateľ Draper Fisher Jurvetson Tim Draper.

Počas pôsobenia Michaela Saylor na pódiu sa ho pýtali na jeho doterajšie skúsenosti v krypto priestore. “Uvedomil som si, že som Bitcoin prvýkrát kúpil presne pred rokom, a tak je koniec môjho nováčikovského roka,” povedal Saylor.

Výkonný riaditeľ twitteru Jack Dorsey dnes na konferencii vystúpil aj s témou bezbankovej populácie. „Internet potrebuje natívnu menu, s ktorou budeme schopní obchodovať každý deň” uviedol počas rozhovoru.

Počas neskoršej diskusie na pódiu americký šéf Binance Brian Brooks povedal: „Ak ste nikdy nepracovali vo veľkej banke, netušíte, aký veľký je problém.”

V nasledujúcom videu môžete nahliadnuť do vôbec najväčšej konferencie Bitcoinu.

Blockchain.com sa sťahuje z NYC do Miami – nové krypto centrum?

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.