Kraken zahájil mobilné obchodovanie v USA – konkurencia pre Coinbase?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Jedna z hlavných globálnych krypto búrz Kraken spustil mobilnú aplikáciu na obchodovanie s kryptomenami ako nový krok na podporu adopcie priemyslu v Spojených štátoch.

Spoločnosť v stredu oznámila, že jej nová aplikácia je teraz k dispozícii pre väčšinu USA a ďalších krajín po celom svete pre používateľov iOS aj Android.

Aplikácia umožňuje používateľom obchodovať s viac ako 50 kryptomenami, ako sú Bitcoiny (BTC) a Éter (ETH), prostredníctvom smartfónov. Tento krok nasleduje po zavedení mobilnej aplikácie Kraken v Európe tento rok v januári.

„Táto spotrebiteľská aplikácia je našim prvým veľkým vpádom do podpory širšej adopcie v oveľa zjednodušenejšom a ľahko použiteľnom rozhraní,” poznamenal hlavný produktový riaditeľ spoločnosti Kraken Jeremy Welch.

Spustenie novej aplikácie prichádza uprostred objemu obchodov Kraken, ktorý je v máji medziročne viac ako šesťnásobný, uviedol Welch. “Posledných päť mesiacov bolo v Krakene dosť neskutočných.” Zaznamenali sme nárast nových klientov” dodal.

Čítajte tiež – Top 3 indikátory, podľa ktorých Bitcoin znovu začne rásť

Kraken ako konkurencia pre Coinbase

Spoločnosť Kraken, ktorá bola uvedená na trh v roku 2013, tvrdí, že má doposiaľ 7 miliónov zákazníkov. To z nej robí jednu z najväčších svetových platforiem s kryptomenami. Priamo tak konkuruje spoločnostiam ako Binance, Huobi a Coinbase. Burza je podľa údajov z CoinMarketCap zaradená na štvrtú najväčšiu platformu na obchodovanie s kryptomenami podľa denných objemov obchodov v čase písania tohto článku.

Novo zavedená aplikácia spoločnosti Kraken nebude podporovaná v celých USA. Burza neponúka služby obyvateľom Washingtonu a New Yorku z dôvodu „nákladov na dodržiavanie regulačných opatrení”. Spoločnosť je zaregistrovaná ako peňažná služba v sieti Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) Ministerstva financií USA a tvrdí, že spĺňa „zákonné a regulačné požiadavky vo všetkých jurisdikciách”.

Inštitucionálni investori pokračujú v prechode na zlato – môže zato pokles Bitcoinu!

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.