Bitcoin za 15 000$ do konca roka – predpovedá legendárny Masterluc

Novinky Bitcoin za 15 000$ do konca roka
Bitcoin za 15 000$ do konca roka, zdroj: shutterstock.com/Autor: AlekseyIvanov
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Masterluc predpovedá 15 000 $ do konca roka!

Poznáte obchodníka s pseudonymom Masterluc? Tento, dnes už legendárny človek si vo svete kryptomien vyslúžil uznanie svojimi skvelými predpoveďami. Starší krypto-gambleri si ho pamätajú možno ešte z roku 2013. Vtedy predpovedal prudký nárast hodnoty Bitcoinu a jej následný krach nasledovaný niekoľkoročným medvedím trhom.

Čo sa stalo v roku 2013?

Rok 2013 bol veľmi zaujímavý. Bitcoin začal v máji vykazovať nezvykle rýchly rast. Masterluc už v marci 2013 hlásil, že hodnota Bitcoinu sa koncom roka zastaví “niekde nad 1000$”. Trafil sa úplne presne. Tiež poznamenal, že tým skončí prvé obdobie rastu Bitcoinu a nasledovať budú roky klesania.

Svoju predpoveď potom zopakoval ešte v januári 2014 a zároveň dodal, že sa s kryptomenami na nejaký čas rozlúči. Tiež dodal, že ďalší vstup na trh plánuje až niekedy v 2016-2017. Opäť, skvelá predpoveď. Práve vtedy totiž kryptomeny začali chytať druhý dych.

bitcoin graf 2013 bublina

Koncom roka 2013 vývoj ceny Bitcoinu pripomínal parabolu – jasná bublina

bitcoin 2017 graf rast

V roku 2017 to zatiaľ vyzerá Celkom dobre. Trh síce stúpa závratným tempom, no graf rozhodne nepripomína parabolu.

Akú budúcnosť nám predpovedá Masterluc?

Jedným slovom, zaujímavú. Masterluc už v roku 2015 vydal prognózu, podľa ktorej sa ďalšia bublina začne v máji 2017. Minul sa iba o dva mesiace. Prudký rast ceny Bitcoinu začal iba o dva mesiace skôr. Tentokrát však graf vyzerá trochu inak a hlavne, súčasný nárast je viac menej opodstatnený.


Chcete si o budúcom vývoji Bitcoinu prečítať viac? V tomto článku sme
zanalyzovali hneď niekoľko populárnych predpovedí pre rok 2020.


Likvidita bitcoinu a ďalších kryptomien sa zvyšuje. Dnes už nie je problém vymeniť BTC za doláre, eurá či koruny. Nákup je tiež jednoduchší. O kryptomeny sa zaujíma stále viac ľudí. Na poli informatiky začína blockchain revolúcia. Do bitcoinu investujú už aj veľké brokerské firmy. Máme tu prvú regulovanú kryptoburzu Bitstamp a Bitcoin sa objavil aj na miestach, kde sa v minulosti vyskytovali výhradne komodity typu zlato, striebro, ropa…

Tempo sa však stále zvyšuje. Masterluc predpovedá, že cena Bitcoinu dosiahne 15 000 $. Rásť by však mala až do roku 2019, kedy sa zastaví na hodnote 40 – 110 tisíc dolárov.

Ale čo Bitcoin Cash?

Jedným z faktorov, ktoré mu môžu predpovede pokaziť je Bitcoin Cash. Ten v posledných dňoch začal ťahať peniaze z Bitcoinu a v menšej miere aj z ostatných kryptomien. Raketový vzostup BCH z 300 na súčasných 700 dolárov z Bitcoinu ukrojil tri stovky (z 4400 na 4100) a pozastavil jeho ďalší rast.

Táto situácia nevznikla len tak náhodou. Na internete kolujú teórie o kryptomenových miliardároch, ktorí vytvorili Bitcoin Cash, počkali kým padne a potom svoje Bitcoiny preliali do BCH. Zdesaťnásobili tak množstvo coinov na vlastných a teraz sa pokúšajú o preliatie kapitálu z Bitcoinu do BCH. Nuž, zatiaľ sa im to darí.

Chcete tipy na ďalšie zaujímavé kryptomeny?
V tomto článku ich nájdete
hneď tri. 

Tak ako tak, spoločná hodnota Bitcoinu a Bitcoin Cashu môže úplne v pohode do konca roka pokoriť hranicu 10 000$. Treba sa však mať na pozore a neodpísať predčasne BCH. Už teraz sa ťažba BCH začína vyplácať viac, ako ťažba Bitcoinu čo láka stále väčšie množstvo minerov. A práve tí majú moc vytlačiť cenu veľmi vysoko.

fork funny

Zdroj: cointelegraph.com